Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | “Romain Bardet heeft baat bij harde koers” – Gijs Leemreize verklaart keuzes Team DSM

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 22/05/2024 om 18:54 GMT+2

De hele dag was Gijs Leemreize in de weer voor zijn kopman bij Team DSM-Firmenich PostNL, Romain Bardet. Uiteindelijk leverde het helemaal niets op, want de Fransman kwam niet in de buurt van de ritzege op de Passo Brocon en zag ook geen concurrenten voor het klassement tijd verliezen. Achteraf deed Leemreize zijn zegje over de koerswijze van zijn ploeg.

Giro d’Italia | “Romain Bardet heeft baat bij harde koers” – Gijs Leemreize verklaart keuzes DSM

Hoewel de algemene tendens in het peloton wellicht zal zijn geweest dat het werk van DSM niet echt steek hield, was Leemreize zelf na de aankomst wel tevreden met het plan. “Romain voelde zich goed en wilde druk zetten op andere jongens in de top tien.”
“Voor Romain is het beter dat de koers hard is. Ik denk dat het uiteindelijk ook goed werkte, want hij reed een goede slotklim”, gaf Leemreize de ploeg een schouderklopje. Van de renners uit de top-10 verloren Thymen Arensman, Ben O’Connor en Filippo Zana tijd.
Eens de vroege vlucht gegrepen was, probeerde Georg Steinhauser – de latere ritwinnaar – het een tweede keer. Waarom reageerde DSM toen niet? “INEOS nam de leiding en het had geen zin om nog over te nemen. Wij zaten ook op de limiet. Op de slotklim ging de snelheid weer omhoog, dat was een goede situatie voor ons”, concludeerde Leemreize.
picture

Giro d’Italia | “Ze dachten: we gaan maar gewoon wat doen!” – Traksel fileert tactiek Team DSM

Waar kijk je?

Niets lijkt Tadej Pogacar nog in de weg te staan om de 107de Giro d'Italia te winnen. De Sloveen lijkt vanaf Oropa tot aan Rome La Maglia Rosa te gaan dragen, wie wint er in de slotweek? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of Pogacar inderdaad zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel