Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | “Het is geweldig om samen te winnen” - Anna Henderson verrassende leidster

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 01/05/2023 om 17:06 GMT+2

Anna Henderson kwam als eerste over de streep in de gewonnen ploegentijdrit door Jumbo Visma. De Britse is daarmee de verrassende leidster in het klassement van La Vuelta Femenina. Henderson is een tijdrijdster pur sang, want ze schreef al een aantal wedstrijden tegen de klok op haar naam. Ze werd in 2019 onder andere Britse beloftekampioene tijdrijden.

Vuelta Femenina | “Het is geweldig om samen te winnen” - Anna Henderson verrassende leidster

Henderson werd op haar vijftiende nog junior slalom-kampioene op de ski’s. Ze was een groot talent, maar ze brak in 2015 haar been. Henderson is toen begonnen met fietsen en dat bleek ze ook aardig te kunnen. De 24-jarige renster verruilde in 2018 de fiets voor de ski’s en draagt vijf jaar later de rode trui in Spanje.
Henderson was logischerwijs zielsgelukkig na afloop: “We zijn door onze overwinning in de wolken. Het is geweldig om samen te winnen en we zijn erg trots op onze prestatie. De ploeg maakte vooraf een plan en wij geloofden in elkaar. We gaven alles en we zijn erg blij om als team te winnen”, zei Henderson.
picture

Vuelta Femenina | Jumbo-Visma is de snelste tijd in ploegentijdrit - Anna Henderson pakt rode trui

Één seconde

Jumbo Visma zat lange tijd in de ‘hot seat’, maar de geel-zwarte formatie werd nog bijna geklopt door Canyon//SRAM Racing. Eén seconde was het verschil tussen de twee ploegen en Henderson gaf toe dat ze erg nerveus werd. “Ik was na de tijdrit nerveuzer dan voor of tijdens de koers. Deze zege voelt echt super goed.”
De tweede etappe is voor Spaanse begrippen erg vlak. De verwachting is daarom dat er gesprint gaat worden om de winst. Voor Henderson een kans om in het rood te blijven.

WAAR KIJK JE?

De Vuelta España Femenina volg je in 2023 een week lang op Eurosport. Stream je de allereerste grote ronde van wielerjaar 2023 liever zonder reclame? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie