Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | Mooie beelden - Demi Vollering troost pechvogel Niamh Fisher-Black

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/05/2023 om 21:24 GMT+2

Vlak nadat Demi Vollering de vijfde etappe in de Vuelta Femenina had gewonnen en de rode trui had gepakt, besloot de Nederlandse niet uitgebreid de zege te vieren maar bekommerde zij zich om haar ploeggenote Niamh Fisher-Black. De Nieuw-Zeelandse was eerder op de dag knullig ten val gekomen en verloor onnodig veel tijd.

Vuelta Femenina | Mooie beelden - Demi Vollering troost pechvogel Niamh Fisher-Black

Fisher-Black overleefde de Puerto de Navafria, maar ging vervolgens op het stuk richting de slotklim in de kopgroep ongelukkig naar de grond. Ze wilde een bidon aanpakken, maakte daarbij een rare zwieper en kon een val niet meer voorkomen.

Aansluiting

Ane Esteban kon Fisher-Black niet meer ontwijken en viel ook. Maar waar de renster van Jayco AlUla snel op de fiets zat en weer de aansluiting met de voorste groep kon maken, duurde het voor de Kiwi een stuk langer. Ze spartelde nog een tijdje tussen de groepen in, om vervolgens terug te zakken naar groep twee.
De 22-jarige belofte verrichte daarna veel kopwerk, maar kreeg daarvoor geen beloning. Ze kon niet meer vooraan terugkomen en moest met lede ogen toezien hoe de groep vooraan zonder haar vocht om de etappewinst. Uiteindelijk finishte ze als 21ste, op anderhalve minuut van Vollering.
picture

Vuelta Femenina | Vollering deelt de eerste klap uit aan Van Vleuten met etappewinst en rode trui

Arm om haar ploeggenote

De Nederlandse sloeg bij de finish direct een arm heen om haar huilende ploeggenote. "Heb je jezelf pijn gedaan?", vroeg ze Fisher-Black om daar bij een ontkennend antwoord aan toe te voegen: "Dat is het belangrijkste."

"Je hebt goed gereden, je was snel boven", vervolgde Vollering. "Maak je niet druk, zulke dingen gebeuren. Rijd nog even uit. Morgen is een nieuwe dag."

Waar kijk je?

De Vuelta España Femenina volg je in 2023 een week lang op Eurosport. Stream je de allereerste grote ronde van wielerjaar 2023 liever zonder reclame? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie