Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Luik-Bastenaken-Luik | “Dit was mijn beste dag ooit op de fiets” - Evenepoel na sensationele winst

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 24/04/2022 om 18:08 GMT+2

“Het was geweldig”, zegt Remco Evenepoel over zijn laatste kilometers van Luik-Bastenaken-Luik. “Het was zwaar, maar ik denk dat dit mijn beste dag ooit op de fiets is. Het was een perfecte dag om me zo goed te voelen.” De slechts 22-jarige Belg viel met bijna dertig kilometer te gaan aan en werd daarna niet teruggepakt.

Luik-Bastenaken-Luik | “Dit was mijn beste dag ooit op de fiets” - Evenepoel na sensationele winst

“De laatste kilometers na de Redoute waren zwaar vanwege de tegenwind. Ik wist alleen dat de mensen achter mij het ook zwaar zouden hebben omdat het een lange dag was”, zegt de Quick-Step-rijder over zijn solo.
Na een paar lastige jaren is deze overwinning een grote opsteker voor Evenepoel. “Ik heb anderhalf jaar lang zowel fysiek als mentaal geworsteld. Dit jaar voel ik me eindelijk weer helemaal goed. Ik voel me nu weer stabiel en dat voelt goed. Ik ben steeds meer de beste Remco aan het worden. Ik denk dat ik vandaag de beste Remco sinds ik prof ben heb laten zien.”
picture

Luik-Bastenaken-Luik | Debutant Evenepoel wint en is jongste winnaar van monument sinds 33 jaar

Trots

“Ik ben trots op dat ik zo’n mooie overwinning heb behaald. Ik wil mijn vrienden, familie en team bedanken”, zegt hij als volleerd winnaar. “Ook wil ik Patrick Lefevere bedanken dat hij in mij is blijven geloven, zelfs na slechte resultaten in bijvoorbeeld de Tirreno.”

WAAR KIJK JE?

Alle voorjaarsklassiekers en grote rondes zijn live te zien op Eurosport of stream reclamevrij via .
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie