Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-San Remo | Team UAE Emirates waarschuwt concurrenten - “Pogacar gaat record breken op Cipressa”

Wian Slendebroek

Geupdate 15/03/2024 om 14:03 GMT+1

Ploegleider Matxin Fernandez van Team Emirates UAE heeft de concurrenten van Tadej Pogacar gewaarschuwd. De Sloveen wil als eerste man ooit in minder dan 9 minuten de Cipressa opfietsen. Dat vertelde de ploegleider tegen Global Cycling Network.

Milaan-San Remo | Van der Poel lost Pogacar en Van Aert op Poggio om Primavera te beslissen

Een vroege aanval van Pogacar is ook te verwachten. De Sloveen won eerder deze maand de Strade Bianche na een megasolo van 80 kilometer. Milaan-San Remo won hij nog nooit, maar met een lange aanval zou hij zijn grote concurrenten ver voor de streep kunnen uitputten.
De Cipressa is bijna nooit de scherprechter in de finale van de langste wedstrijd van het jaar. De klim is met 5,5 kilometer aan de lange kant, maar het stijgingspercentage van 4,2 procent zorgt ervoor dat de aanvallen op de klim nauwelijks succesvol zijn.
De laatste keer dat een aanval op de Cipressa leidde tot winst was in 1996. De Italiaan Gabriele Colombo viel samen met drie anderen aan en vormden een kopgroep die niet werd teruggepakt. Uiteindelijk won Colombo in de sprint van de Oekraïner Alexander Gontchenkov.
picture

Milaan-San Remo | Van der Poel wint op fenomenale wijze

Beslissing dit keer niet op de Poggio?

2024 moet het nieuwe jaar worden waarin het succes wat verder van de streep begon. Althans, als het aan ploegleider Matxin Fernandez ligt: “Twee jaar geleden reed Davide Formolo in 9:30 minuten omhoog op de Cipressa. Toen konden maar 27 mannen hem volgen. Vorig jaar was het 9:50 minuten en konden 70 renners volgen. Ik denk dat het mogelijk is om in 9 minuten naar boven te rijden. Ik verwacht dat er dan minder dan 20 renners meekunnen.”
“Het wordt lastig om 22 kilometer voor de finish weg te blijven omdat het niet alleen van Pogacar afhangt, maar ook van de andere renners. Wij gaan in ieder geval op volle snelheid de Cipressa oprijden en naar de Poggio rijden. Het is een zware race, maar Tadej is een geweldige renner. We hebben meer plannetjes als de situatie erom vraagt. We willen deze race winnen.”
picture

Milaan-San Remo | Pogacar neemt verlies - "Van der Poel was te sterk om te volgen"

Tactiek weggeven

Voor de verpletterende overwinning van Pogacar in Strade Bianche gaf hij ook al wat weg van zijn tactiek. Hij liet vooraf weten dat hij op de Monte Sante Marie, 80 kilometer voor het einde van de race, aan zou vallen. Uiteindelijk kon daar niemand volgen.
Volgens ‘Matxin’ is niet Pogacar, maar Mathieu van der Poel favoriet. “Hij is de nummer één en de winnaar van vorig jaar.” Van der Poel reed dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Zaterdag staat hij voor de eerste keer dit jaar aan de start van een wegwedstrijd. Van der Poel koos ervoor om wat langer te herstellen van het veldritseizoen.
picture

Strade Bianche | Tadej Pogacar heeft er genoeg van - rijdt de rest los met nog 81 kilometer te gaan

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie