Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | "De reactie van Van der Poel na afloop was het meest opvallende van Milaan-Sanremo"

Yannick Wezenbeek

Geupdate 19/03/2024 om 13:47 GMT+1

In Eurosport-podcast Kop over Kop wordt uitgebreid stilgestaan bij Milaan-Sanremo. Waar de koers niet zwaar genoeg leek, was er genoeg om over na te praten. Vooral de reactie van Mathieu van der Poel na afloop zorgt voor een mooi gespreksonderwerp. Want wat gaat Jasper Philipsen doen met zijn aflopende contract bij Alpecin-Deceuninck...?

Milaan-Sanremo | Jasper Philipsen wint eerste Monument na prachtig teamwork van Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel was zaterdag goud waard voor zijn ploeggenoot Jasper Philipsen in Milaan-Sanremo. De Nederlander haalde Tadej Pogacar bij en zorgde daarna voor een fijne lead-out voor de uiteindelijke winnaar. Maar niet zijn prestaties waren volgens Bobbie Traksel heeft meest opmerkelijke. Vooral de eerste reactie van Van der Poel na afloop zorgde voor een interessant gespreksonderwerp.
"Mathieu van der Poel is een gentlemen naar zijn ploeg toe, met de nadruk op zijn. Dat blijkt ook echt uit zijn eerste reactie na afloop waarin hij gelijk zegt dat hij hoopt dat Philipsen nu ook blijft. Dat was voor mij het meest opvallende van Milaan-Sanremo."
picture

Milaan-Sanremo | “Wij zijn altijd eerlijk naar elkaar” – Van der Poel werkte voor winnaar Philipsen

Toekomst Philipsen

Traksel vervolgt zijn verhaal. "Als Van der Poel er niet was geweest, had Philipsen waarschijnlijk niet gewonnen. Het voelt als zijn ploeg en hij voelt die verantwoordelijkheid ook om dit voor zijn ploeggenoot te doen. En dat is logisch, want Philipsen is ook belangrijk voor de Nederlander. Hij haalt weer een stukje druk weg bij Van der Poel."
Jeroen Vanbelleghem is het met zijn collega eens en denkt ook dat Philipsen moet blijven bij Alpecin-Deceuninck. "Philipsen gaat na de klassiekers een knoop doorhakken. Maar ik vind op sportief vlak geen andere ploeg beter voor hem. Alleen financieel zou hij bij een andere ploeg erop vooruit gaan."
picture

Milaan-Sanremo | Tadej Pogacar probeert het tot twee keer toe op de Poggio

Parijs-Roubaix

"Moet je dan voor die paar ton extra naar een andere ploeg", reageert Traksel. "Dat kan zomaar wel 1,5 miljoen euro op drie jaar zijn", pareert Vanbelleghem.
"Maar dan zou Philipsen ineens tegen Van der Poel moeten rijden. Ik vraag mij af of dat hem waard is. Je verdient misschien nu wat minder maar je krijgt Van der Poel er wel bij. Die gaat ook belangrijk zijn in de Tour de France. En misschien win je op deze manier ook wel Parijs-Roubaix", besluit Traksel de discussie.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie