Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-San Remo | Pogacar tegen Gilbert - “Wil geen 80, maar 8 kilometer solo rijden”

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/03/2024 om 14:52 GMT+1

Tadej Pogacar grapt voor Milaan-Sanremo tegen Philippe Gilbert dat hij niet net als in de Strade Bianche 80 kilometer alleen wil rijden. “Het ideaal is 10 keer zo weinig. Met 6 of 8 kilometer te gaan wil ik alleen voorop rijden, maar dat wil iedereen. We proberen het zwaar te maken op alle voorafgaande klimmetjes”

Milaan-San Remo | Pogacar tegen Gilbert - “Wil geen 80, maar 8 kilometer solo rijden”

Tadej Pogacar heeft zijn zinnen gezet op deze Milaan-Sanremo. De Sloveen won eerder al de Ronde van Lombardije, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar hoopt hij ook Milaan-Sanremo op zijn al goed gevulde erelijst bij te schrijven.
Vorig jaar werd de Sloveen nog vierde, nadat hij er niet in was geslaagd om voor de Poggio weg te rijden. Mathieu van der Poel heeft een beter acceleratievermogen dan Pogacar en wist wel demarreren. “Voor mij is dit een van de moeilijkste races om te winnen”, zegt Pogacar voorafgaand aan de wedstrijd tegen Eurosport. “Deze is het meest lastig en een mooie uitdaging.”
picture

Milaan-San Remo | Bekijk de samenvatting van monument gewonnen door Van der Poel

“Elke race waar ik start wil ik winnen, maar een monument, één van de vijf, is heel speciaal.” Hij heeft nog wat revanchegevoelens na zijn vierde plek vorig jaar die hij hoopt om te zetten in goede prestaties dit jaar. “Ik voelde me goed, maar ik kon het podium niet halen. Ik baal daarvan, maar dit jaar voel ik me nog beter en heb meer zelfvertrouwen.”

Cipressa

De Cipressa speelt een belangrijke rol in het raceplan van de Sloveen. Zijn ploegleider Matxin Fernandez liet al weten dat Pogacar op de klim op 25 kilometer van de finish hoopt te versnellen om met een groep van maximaal twintig renners verder te rijden.
Ook in het interview vooraf noemt Pogacar de klim. Zodra hij de Cipressa noemt gaan zijn ogen flinkeren. “We gaan zien wat er gebeurt op de Cipressa en kijken dan wat voor benen ik heb. Alles moet goed gaan en het plan moet goed lukken. Alles komt aan op het laatste uur.”

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie