Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-Sanremo | “Voelde al snel dat het mijn dag kon zijn” – Jasper Philipsen sprintte naar winst

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 16/03/2024 om 17:57 GMT+1

Jasper Philipsen won zijn eerste Monument, door in Sanremo Michael Matthews en Tadej Pogacar te kloppen op de Via Roma. Milaan-Sanremo was dus in de pocket, mede door prachtig werk van wereldkampioen en ploeggenoot Mathieu van der Poel. “Ik ben trots en blij dat we dit als team zo konden uitspelen”, was Philipsen vol lof over de winnaar van vorig jaar.

Milaan-Sanremo | “Voelde al snel dat het mijn dag kon zijn” – Jasper Philipsen sprintte naar winst

In het flash interview mocht de ‘Vlam van Ham’ uitleggen hoe het als erkend veelwinnaar voelt om een koers van deze grootte te winnen. “Het is ongelooflijk en kan het me nog steeds niet realiseren”, aldus Philipsen.
“Een Monument winnen is iets waar je van droomt en zeker Milaan-Sanremo. Misschien is dit een van de enige Monumenten die ik kan winnen”, sprak de nummer twee van Parijs-Roubaix van vorig jaar zichzelf wat tegen.
picture

Parijs-Roubaix | Geniet van vreugde bij Van der Poel en Philipsen, leef mee met verdriet Degenkolb

Matje bedankt

Philipsen had lovende woorden over voor wereldkampioen Mathieu van der Poel, die na twee aanvallen van Tadej Pogacar te hebben afgeslagen alles in het werk stelde voor de winnaar van de groene trui in de Tour de France van 2023. “Ik ben heel trots, ook op wat Mathieu in de finale deed. Geweldig werk en ik ben trots en blij dat we dit als team zo konden uitspelen”, gaf hij VDP een pluim.
Hoe het was om de snelste Primavera ooit te winnen? “Het lijkt wel alsof we ieder jaar records breken. De snelheid gaat ieder jaar omhoog. Ik voelde me heel goed, ik voelde al snel dat het mijn dag kon zijn. De benen voelden goed aan, maar dan moet het allemaal nog in elkaar vallen.”
“Op de Poggio keken de favorieten een beetje naar elkaar, daardoor kon ik terugkeren”, blikte Philipsen terug op de finale. “Mathieu was erbij en deed geweldig teamwork. Ik wil hem hartelijk bedanken voor wat hij deed.”
picture

Milaan-Sanremo | Tadej Pogacar probeert het tot twee keer toe op de Poggio

Sprinttactiek

Ook mocht een van de beste sprinters van zijn generatie nog eens vertellen hoe zijn sprint tactisch in elkaar zat. “Ik was bang dat Mads (Pedersen, red.) nog steeds heel sterk zou zijn, ik verwachtte niet dat Michael Matthews zo goed zou zijn als hij was.”
“Ik had de hele dag geen sprint hoeven doen, maar na 300 kilometer voelt een sprint heel anders aan”, verzuchtte Philipsen. “Ik was blij dat ik nog vijf centimeter over had om Michael te verslaan.”
picture

Milaan-Sanremo | Jasper Philipsen wint eerste Monument na prachtig teamwork van Mathieu van der Poel

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie