Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Milaan-Sanremo | “Een van de makkelijkste edities ooit” – Pogacar na snelste Primavera aller tijden

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 16/03/2024 om 17:26 GMT+1

Als zojuist de snelste editie van Milaan-Sanremo ooit is verreden en je noemt het een van de makkelijkste versies van La Primavera die je in jouw carrière meemaakte, ben je dan een goede renner of een heel goede renner? Tadej Pogacar had meer verwacht van de Italiaanse eendagskoers, maar zag ook dat zijn ploeg niet bepaald op afspraak was.

Milaan-Sanremo | “Een van de makkelijkste edities ooit” – Pogacar na snelste Primavera aller tijden

Na de koers stond hij Philippe Gilbert – die La Primavera als enige Monument niet op zijn erelijst heeft staan – te woord. De ex-renner stelde dat Pogacar deed wat hij van tevoren had beloofd: aanvallen op de Poggio.
“We hadden als plan een team en daar hielden we ons aan, maar we misten een klein beetje – misschien 10 procent – op de Cipressa”, analyseerde Pogi. “Daardoor moesten we als team te lang wachten om het tempo te maken op de Poggio, dus het was niet zwaar genoeg.”
picture

Milaan-Sanremo | Tadej Pogacar probeert het tot twee keer toe op de Poggio

Maximaal haalbare

“Ik probeerde het twee keer”, ging de tweevoudig Tour-winnaar verder met zijn verhaal van de koers. “Ik had ongelooflijk goede benen, maar het was dit jaar niet zwaar genoeg om de klimmers kans te geven op de zege. Ik denk dat ik daarna alles heb gedaan wat ik kon om de derde plaats te pakken. In deze situatie had ik echt niet beter kunnen doen.”
Toen Gilbert zijn mede-Monegask erop wees dat het de snelste editie van MSR ooit was, was Pogacar nog steeds niet onder de indruk. “Ik denk dat vandaag een van de makkelijkste koersen ooit was, we reden de eerste uren een heel makkelijk tempo.”
“Zoals ik voor de race zei: alles moet in deze koers perfect zijn om te kunnen winnen. Vandaag was geen perfecte dag, maar ik denk dat we het goed hebben gedaan en een podium het maximale was”, besloot de Sloveense alleskunner.
picture

Milaan-Sanremo | Koers ontploft op Poggio - check in samenvatting hoe Philipsen wint dankzij MVDP

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie