Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nokere Koerse | Kopecky eert met winst overleden broer - “We reden met twee”

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/03/2023 om 14:39 GMT+1

Lotte Kopecky heeft Nokere Koerse op fenomenale wijze met een solo gewonnen. Ze bracht met de zege haar overleden broer een mooi eerbetoon. De overwinning maakte natuurlijk een hoop emoties los bij de Belgische. Ze was duidelijk op een missie en reed heel het peloton aan gort.

Nokere Koerse | Emotionele zege voor Kopecky tijdens eerste koers na verlies broer

Het peloton reed over een parcours van 129 kilometer naar Nokere. De koers stond bol van aanvallen en valpartijen. Kopecky kwam samen met twee medevluchters weg uit het peloton. Op zeven kilometer besloot ze solo te gaan en bezorgde ze iedereen een kippenvelmoment.
Kopecky reageerde na afloop voor de camera: “De keuze om vandaag te rijden was vorige week al gemaakt, maar ik wilde sowieso starten. Het was de bedoeling om te koersen en ik denk dat wij dat wel gedaan hebben.”
picture

Nokere Koerse | Kopecky eert met winst overleden broer - “We reden met twee”

Flow

“Er ging niet veel door mijn hoofd heen tijdens de solo. Het waren geen makkelijke dagen, maar het heeft geen zin om je hoofd te laten hangen. We reden vandaag misschien wel met twee. Het seizoen is heel goed begonnen en ik had vandaag de benen. Ik ben blij met de overwinning en het is te hopen dat ik deze flow kan doorzetten.”
Lorena Wiebes won de sprint op overtuigende wijze van het overgebleven peloton en eindigde tweede. Ze was trots op het team en haar ploeggenote Kopecky: “We wilden de zege in het team houden, dus het is fijn dat dit is gelukt.”

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie