Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

O Gran Camiño | Jonas Vingegaard pakt eerste zege van 2024 – Solo over de streep in gietende regen

Matthijs Klerkx

Geupdate 23/02/2024 om 17:27 GMT+1

Een heuvelrijke etappe van Taboada naar Chantada in O Gran Camiño werd een prooi voor Jonas Vingegaard. De Deen van Visma | Lease A Bike ontdeed zich op de lastige Alto de San Pedro de Licora van Egan Bernal en kwam vervolgens solo over de streep voor zijn eerste overwinning van dit jaar. Daarbij was een mooie rol weggelegd als meesterknecht voor Wilco Kelderman.

O Gran Camiño | Jonas Vingegaard pakt eerste zege van 2024 – Solo over de streep in gietende regen

O Gran Camiño was ietwat onorthodox van start gegaan. De Spaanse rittenkoers, zich afspelend in de autonome regio Galicië, moest vanwege de harde windstoten in en rond A Coruña de openingstijdrit afblazen qua timing. De renners reden wel, maar enkel voor de eer.
Joshua Tarling was dan wel de leider in de wedstrijd, maar iedere coureur stond in dezelfde tijd voor aanvang van de eerste rit in lijn, een zeer heuvelachtige etappe. Twaalf renners gingen op pad in de lange vlucht, met daarbij de Nederlander Alex Molenaar.

Krachtige Kelderman

Visma | Lease A Bike, met titelverdediger en tweevoudig Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard in de rangen, bepaalde het tempo in het peloton. In de gietende regen was dit ook de beste manier om het lichaam warm te houden.
Molenaar werden als laatste aanvaller gegrepen op de laatste klim van de dag, de Alto de San Pedro de Licora, nadat Vingegaard gelanceerd werd door Wilco Kelderman. De Deen viel aan en kreeg Jefferson Cepeda (Caja Rural) en Egan Bernal (INEOS Grenadiers) met zich mee.
Met nog een kleine vier kilometer te gaan nam de Tour-winnaar van 2022 en 2023 afstand van die van 2019. De Deen soleerde vervolgens naar zijn eerste zege van 2024.

Daguitslag

1. Jonas Vingegaard – 3:50:04
2. Egan Bernal - + 0.23
3. Jefferson Cepeda - + 0.24
4. Cian Uijtdebroeks - + 0.39
5. Lenny Martinez - + 0.40

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie