Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

O Gran Camino | Tarling blaast op normale fiets iedereen weg in tijdrit voor spek en bonen

Tobias Kappelle

Gepubliceerd 22/02/2024 om 17:14 GMT+1

Joshua Tarling heeft de openingsrit van O Gran Camino gewonnen. De Brit was in een tijdrit voor spek en bonen veel sterker dan de rest en kon dus de dagzege bijschrijven op zijn palmares. Een leiderstrui krijgt de jonge specialist echter niet omdat de tijdrit vanwege de harde wind niet meetelt voor het algemeen klassement.

Joshua Tarling - O Gran Camino (CLM)

Foto: Getty Images



De organisatie had vooraf al bepaald dat de tijden van vandaag niet mee zouden tellen voor het algemeen klassement. Ook mochten de renners hun tijdritfietsen niet gebruiken en dus was het de vraag hoe gemotiveerd de renners zouden zijn. Al snel werd gelukkig duidelijk dat er genoeg deelnemers waren die de tijdrit alsnog serieus namen.
Een van de renners die mee wilde doen voor de ritzege was Wilco Kelderman. De Nederlander reed flink door en zette met 19:24 een richttijd neer voor de concurrentie. Vanaf dat moment was het een kwestie van afwachten op de hot seat voor Kelderman.

Tarling met afstand de sterkste

Lange tijd kon niemand Kelderman bedreigen, maar de klimmer van Visma | Lease a Bike wist dat er nog een groot gevaar aanstaande was. Europees kampioen Joshua Tarling stond namelijk klaar aan de start en klokte onderweg de snelste tijd. Voor Tarling binnen was, werd de tijd van Kelderman echter verrassend al verbroken door Xavier Azparren.
Joshua Tarling was echter niet onder de indruk. De jonge Brit was veel sneller dan de rest van het veld en dook 42 seconden onder de snelste tijd. Daarmee leek het al vroeg zeker dat Tarling met de overwinning aan de haal zou gaan en alleen van Jonas Vingegaard kon nog het een en ander verwacht worden.
Het werd echter al snel duidelijk dat Vingegaard zich vandaag niet met de dagoverwinning ging bemoeien. De Deen nam geen risico's en wilde geen energie verspillen in deze rit. Zodoende werd Tarling de dagwinnaar, zonder dat er een leiderstrui uitgereikt werd.

Daguitslag

  • Joshua Tarling
  • Darren Rafferty +0:42
  • Pablo Castrillo +0:48
  • Will Barta +0:55
  • Xavier Azparren +0:58

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie