Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Omloop Het Nieuwsblad | Vader blij verrast met overwinning Marianne Vos ten koste van Kopecky

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 24/02/2024 om 18:01 GMT+1

Marianne Vos heeft bij haar eerste deelname direct de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. Vos reed het openingsweekend nooit omdat ze dan net uit de crosswinter kwam, maar vanwege een serieuze operatie was afgelopen winter alles anders. Dat geeft het verslaan van Lotte Kopecky een extra lading, wat ook wel blijkt uit de blijdschap bij vader Henk.

Omloop Het Nieuwsblad | Vader blij verrast met overwinning Marianne Vos ten koste van Kopecky

Vos legde na een tactisch sterk gereden koers in Ninove enigszins verrassend veelwinnares Kopecky erop aan de meet. De Belgische wint de laatste tijd alles wat los en vast zit, maar een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Zo bewees Marianne nog maar eens.
De 36-jarige Vos breidde haar palmares nog maar eens verder uit, iets wat vrijwel onmogelijk is en ook bezorgde ze Visma-Lease a Bike een dubbelslag. Twee uurtjes eerder had Jan Tratnik de koers bij de mannen gewonnen. Tratnik won op basis van de kracht van het team, Vos deed het zelf.
picture

Omloop Het Nieuwsblad | Vos doet het onmogelijke, half jaar na zware operatie verslaat ze Kopecky

Vos legt Kopecky erop in de sprint

Deze winter onderging Vos nog een serieuze operatie, in de hoop eindelijk verlost te worden van problemen met haar linkerliesslagader. Dat lijkt gelukt. En bovendien lijkt ze in vorm. Dit alles zorgt ervoor dat dit niet zomaar een overwinning is. De reactie van Vader Henk aan de finish vertelde genoeg.
Henk sloot dochter Marianne in zijn armen en een stevige knuffel volgde, om deze misschien wel even onverwachte als prachtige overwinning te vieren. De keuze van Vos om ondanks die tegenslag toch door te gaan lijkt zich nu al uit te betalen en dat al direct bij Omloop Het Nieuwsblad.
picture

UAE Tour | Wat kan Kopecky niet? Verslaat klimsters en neemt leiderstrui over van Wiebes

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie