Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | Pogacar domineert in Parijs-Nice - "Jumbo heeft twee kopmannen nodig in de Tour"

Menno Waebeke

Geupdate 14/03/2023 om 12:19 GMT+1

De mannen van Kop over Kop zijn zwaar onder de indruk van de prestaties van Tadej Pogacar in Parijs-Nice. De Sloveen won met overmacht het klassement en pakte bovendien ook nog drie etappes, de puntentrui en de trui voor beste jongere. "Het was saai, omdat het zo indrukwekkend was."

Parijs-Nice | Tadej Pogacar slaat dubbelslag en deelt flinke tik uit aan Jonas Vingegaard

Parijs-Nice was vooral het eerste duel tussen de twee kemphanen uit de meest recente Tour de France, Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. De eerste slag is overduidelijk gewonnen door de Sloveen. Jan Hermsen heeft bijna geen woorden voor de dominatie van de kopman van UAE Team Emirates. "Hij rijdt op een lullig klimmetje bijna een minuut weg van de allerbeste renners van de wereld."
"Het zijn geen koekenbakkers die meegaan op het podium", refereert de commentator aan David Gaudu en Vingegaard. "Hij is hier zoveel beter dan de rest." Bobbie Traksel is het daar roerend mee eens. "Het was saai, omdat het zo indrukwekkend was. Hij reed op de Col d'Eze met 29,3 kilometer per uur omhoog."
picture

Parijs-Nice | Een klasse apart, Tadej Pogacar wint ook laatste rit en eindklassement

Vol programma

Pogacar wil naast de Tour de France dit jaar ook meedoen in de finale van meerdere voorjaarsklassiekers. De mannen vragen zich hardop af of de 24-jarige Sloveen niet teveel hooi op zijn vork neemt. "Hij gaat nog meer dan 7 klassiekers rijden en hij is nog niet eens op hoogtestage geweest", begint Bobbie Traksel.
"Toch denk ik dat het geen valkuil is voor hem. De manier hoe Pogacar koerst, kun je vergelijken met die van Peter Sagan of Mathieu van der Poel. Niet nadenken, maar puur op passie. Als je hem op hoogtestage zet, in plaats van dat hij die klassiekers mag rijden, dan rijdt hij geen deuk in een pakje boter. Dit houdt hem gemotiveerd en scherp."
picture

Parijs - Nice | Tadej Pogacar wint bovenop de Col de la Couillole en verstevigt zijn koppositie

Tactiek Jumbo-Visma

De dominantie van Pogacar moet de grote rivaal Jumbo-Visma de nodige hoofdpijn bezorgen. Volgens Jan Hermsen moet de Nederlandse formatie een beroep doen op Primoz Roglic tijdens de Tour. "De deur staat denk ik ver open voor hem om mee te gaan. Hij gaat naar de Giro, maar als hij daar goed rijdt, zou ik hem altijd meenemen."
Volgens Bobbie Traksel heeft Jumbo echter helemaal geen keus. "Ze hebben hoe dan ook twee kopmannen nodig om het Pogacar lastig te maken. Vingegaard had vorig jaar nooit de Tour gewonnen als Jumbo maar één paard had om op te wedden. Je moet hem in de breedte aanvallen."
De paniek bij Jumbo-Visma moet ook niet overdreven worden volgens Jeroen Vanbelleghem. "Ze worden derde in Parijs-Nice en winnen de Tirreno-Adriatico plus drie etappes met Primoz Roglic. We moeten ook niet gaan overdrijven. Vorig jaar won Pogacar ook in Tirreno van Vingegaard en pakte Roglic Parijs-Nice. Het is precies hetzelfde alleen dan omgekeerd."
picture

Parijs-Nice | Vingegaard na nederlaag tegen Pogacar - “Moet mijn vorm bijschaven”

Waar kijk je?

Dit weekend ben je ook voor Milaan San-Remo bij ons aan het juiste adres. Bekijk het Italiaanse monument live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie