Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Nice | Een klasse apart, Tadej Pogacar wint ook laatste rit en eindklassement

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 12/03/2023 om 15:09 GMT+1

Tadej Pogacar is de beste renner van het moment. En niet zo'n beetje ook. In de laatste rit van Parijs-Nice liet de Sloveen wederom zien dat hij over onvermoeibare benen beschikt. Met een ruime voorsprong komt hij over de streep. Zo voegt de tweevoudige Tourwinnaar ook Parijs-Nice toe aan zijn nu al indrukwekkende palmares.

Parijs-Nice | Een klasse apart, Tadej Pogacar wint ook laatste rit en eindklassement

Het was de Col d'Eze waar het verschil op werd gemaakt. David Gaudu probeerde zijn geluk als eerste uit op de laatste beklimming van de dag, maar de Fransman kreeg de andere favorieten mee in zijn wiel. Pogacar zat er blijkbaar nog gemakkelijk bij want op het steilste stuk zette de Sloveen zittend in zijn zadel aan. Er kwam geen reactie en met nog 18km te gaan was de solo begonnen.

Klasse apart

Bovenop de klim had Pogacar een voorsprong van 45 seconden bij elkaar gereden waarna hij in de afdaling geen risico's meer hoefde te nemen. Na wat vroegtijdig juichen wist hij uiteindelijk 33 seconden voor Jonas Vingegaard over de streep te komen.

Klassement

Ook onderweg had Pogacar nog een aantal bonificatieseconden gepakt waardoor zijn uiteindelijk voorsprong op Gaudu is opgelopen tot 53 seconden. Jonas Vingegaard wordt derde op 1 minuut en 39 seconden.

Truien

Naast de gele trui is ook de groene trui en de jongeren trui voor Pogi. De KOM-jersey gaat naar Jonas Gregaard.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie