Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Nice | Vingegaard achter Pogacar en Gaudu - “Hij was niet op zijn allerbest afgelopen week"

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 13/03/2023 om 18:19 GMT+1

Jonas Vingegaard moest in Parijs-Nice zijn meerdere erkennen in zijn eeuwige rivaal Tadej Pogacar. De Deen van Jumbo Visma zag de Sloveen drie etappes winnen en eindigde uiteindelijk in het eindklassement op de derde plaats met 1 minuut 39 achterstand.

Parijs-Nice | Een klasse apart, Tadej Pogacar wint ook laatste rit en eindklassement

Teambaas Merijn Zeeman had bij langs de Lijn een verklaring voor de mindere prestatie van zijn kopman. “Jonas heeft nog nooit een WorldTour-wedstrijd van een week gewonnen. Dat was een doel na het winnen van de Tour. We waren de hele winter optimistisch dat we meer partij zouden kunnen bieden”, verklaarde Zeeman.
Daarnaast kende Vingegaard wat privéproblemen: "Na de hoogtestage op Tenerife heeft hij wat zaken op privégebied gehad, waardoor hij achteruit is geworpen en hij niet op zijn allerbest was afgelopen week. Dat was een geldig excuus."
picture

Parijs-Nice | Vingegaard na nederlaag tegen Pogacar - “Moet mijn vorm bijschaven”

Topvorm

Volgens Zeeman was het overigens moeilijk om Pogacar te kloppen in welke vorm dan ook. “Al moet ik zeggen dat het ook in topvorm een geweldige klus zou zijn geworden om te kunnen strijden met Pogacar, want die was deze week echt een klasse apart.”
Zelf was Vingegaard redelijk tevreden met zijn optreden. “Het was een goede week koersen. Maar mijn vorm richting de Tour kan nog veel beter”, aldus de Tour-winnaar. “Nu ga ik de Ronde van het Baskenland rijden.”
picture

Parijs-Nice | Vingegaard en Pogacar spelen met elkaar tijdens tussensprint eerste etappe

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen begint langzaamaan in gang te schieten. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie