Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Nice | Definitieve doorbraak voor De Kleijn en Tudor in de World Tour - "We leren elke dag nog bij"

Menno Waebeke

Geupdate 05/03/2024 om 11:02 GMT+1

Arvid de Kleijn pakte gisteren dan eindelijk zijn eerste overwinning in de World Tour. De sprinter van Tudor Pro Cycling drukte de afgelopen jaren steeds serieuzer zijn neus aan het venster en werd daarvoor deze week dan ook eens beloond. Zijn ploegleider Bart Leysen vertelt in een interview met Wielerflits wat het plan is met de Nederlander. "We kijken met hem vooral naar de sprintklassiekers."

Parijs-Nice | Arvid de Kleijn pakt eerste World Tour-zege met indrukwekkende sprint

Met overwinningen in Milaan-Turijn, de ZLM Tour en Tour de Langkawi was zijn naam al bij veel wielerkenners bekend, maar De Kleijn laat dit seizoen ook in de World Tour zien bij de beste sprinters van de wereld te horen. Waar hij in de UAE Tour nog drie keer op de tweede plaats eindigde, was het afgelopen maandag eindelijk raak. De Kleijn was de allersnelste in de tweede rit van Parijs-Nice.
"Als Arvid de kans krijgt, is hij superrap", vertelt Leysen na afloop. "We leren elke dag nog bij met de ploeg. Het is niet omdat we vandaag winnen, dat we geen debriefing doen. De essentie is dat we een echte ploeg zijn. Iedereen kent zijn job en iedereen heeft die perfect uitgevoerd."
picture

Parijs-Nice | Interview met Arvid de Kleijn na zijn eerste zege in de World Tour

Matteo Trentin

Volgens Leysen moet Tudor dat plan ook wel goed uitvoeren, om überhaupt kans te maken op de zeges. "Arvid weet zelf ook dat hij niet de topvermogens trapt (in vergelijking met de beste sprinters red.), maar dat hoeft ook niet. Er zijn twee cruciale voorwaarden om te winnen: geloof in zijn kunnen en de uitvoering van een goed plan."
Onderdeel van dat plan is de ervaren Matteo Trentin, die de ploeg afgelopen winter kwam versterken. "Trentin is het verlengstuk van de sportdirecteur, in elke koers. Vandaag pakt zijn gevoel voor timing en zijn inzicht perfect uit. Het is een echte wegkapitein, een cruciale factor in de sprinttrein."

Giro d'Italia

Ondanks zijn goede prestaties in het voorjaar is de ploeg nog niet van plan om De Kleijn naar bijvoorbeeld de Giro te sturen. "Het is belangrijk voor dit jaar om ons aan het plan te houden. Er zijn nog andere koersen die ook belangrijk zijn. Er is nog een sprintrit voor Arvid in deze Parijs-Nice. Het hoofddoel is binnen, de volgende taak is onze klassieke campagne afwerken."
"Met Arvid kijken we vooral naar de Classic Brugge-De Panne, Bredene-Koksijde Classic, Nokere Koerse en de Scheldeprijs. Trentin is dan onze kopman in de zwaardere klassiekers. Maar eerst moeten we hier van genieten. Het is de eerste World Tour-zege voor de ploeg en dus ook de grootste zege in haar bestaan."
picture

Cycling Show | Cancellara wil met zijn Tudor Pro Cycling Zwitserse renners naar de top brengen

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie