Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | Evenepoel smijt met krachten in Parijs-Nice - “Daardoor lijkt het alsof hij de beste in koers is”

Dave Kornuyt

Geupdate 12/03/2024 om 16:42 GMT+1

De mannen van Kop over Kop zagen dat Remco Evenepoel tijdens Parijs-Nice met zijn krachten smeet. Uiteindelijk won Matteo Jorgenson in zijn kielzog de ronde in Frankrijk, maar was de Amerikaan ook echt sterker dan de Belg of maakte Evenepoel tactische fouten tijdens de koers? Dit en meer bespreken de mannen van Kop over kop in hun podcast.

Parijs-Nice | Twee winnaars in één: Matteo Jorgenson de ronde, Remco Evenepoel de rit

Voor Parijs-Nice begon ging het eigenlijk maar over twee mannen. Primoz Roglic en Remco Evenepoel zouden gaan uitmaken wie die ronde dwars door Frankrijk ging winnen. Niets bleek minder waar, Roglic zakte in de laatste rit door zijn hoeven en Evenepoel won die etappe wel, maar moest de eindzege aan een ander laten.
Jorgenson fietste in het kielzog van de Belg naar de eindzege in Parijs-Nice. Evenepoel probeerde er wel alles aan in de zaterdagrit om de ronde nog te winnen, maar dat lukte niet. “Hij kreeg Jorgenson er niet af. Evenepoel heeft met zijn krachten gesmeten, maar Jorgenson heeft nergens verbleekt. Die heeft een tien met een griffel gereden”, aldus commentator Jan Hermsen.
picture

Parijs-Nice | Vlasov wint ingekorte koninginnenrit, McNulty behoudt ternauwernood gele trui

NIET DE BESTE IN KOERS

“Het lijkt misschien alsof Evenepoel de beste in koers was, omdat hij vaak zo druistig is. Maar ik denk dat we de allerbeste in koers niet eens gezien hebben. Omdat het in het geval van Jorgenson niet eens nodig was.”
“Evenepoel moest eigenlijk de hele koers tijd goed maken en is ook wel tegen een paar zeperds aangelopen", vervolgt Hermsen. Collega Jeroen Vanbelleghem haakte vervolgens in. “Ik denk dat uiteindelijk iedereen wel tegen Evenepoel reed, maar dat kwam vooral door hem zelf. Omdat hij veel aanviel en initiatief pakte met de ploeg terwijl hij niet aan de leiding reed.”
picture

Parijs-Nice | Mattias Skjelmose wint spectaculaire rit, Brandon McNulty nieuwe leider

EVEN STERK

“Ik denk dat Jorgenson en Evenepoel uiteindelijk even sterk waren”, volgens Vanbelleghem. Hermsen is het daar duidelijk niet mee eens. “In die vrijdagrit moet hij gewoon mee zijn en daarvoor werd hij door de Skjelmose ook al geklopt in de sprint. Hij was heel sterk, maar ik heb Evenepoel weleens overtuigender gezien.”
Volgens Vanbelleghem is er nog een duidelijke verklaring waarom Evenepoel nog niet op zijn top zit. “Hij heeft nog geen hoogtestage afgelegd en Jorgenson heeft dat bijvoorbeeld al wel gedaan. Dat is een voordeel.”
picture

Figueira Classic | Remco Evenepoel start seizoen in stijl – 50 kilometer solo voor eerste zege

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie