Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Nice | Kelderman breekt sleutelbeen in slotetappe - Nederlander succesvol geopereerd

Yannick Wezenbeek

Geupdate 11/03/2024 om 17:28 GMT+1

Wilco Kelderman is maandag succesvol geopereerd aan een sleutelbeenbreuk. De renner van Visma-Lease a Bike kwam ten val in de slotetappe van Parijs-Nice. Door een nieuwe blessure voor de Nederlander is het nog onduidelijk hoe zijn programma er de komende tijd uit gaat zien.

Parijs-Nice | Kelderman komt met sleutelbeenbreuk vijf minuten na Evenepoel over de finish

In de laatste bocht van de laatste etappe van Parijs-Nice ging Kelderman onderuit. Op dat moment reed hij samen met Egan Bernal en Luke Plapp. De drie renners zouden gaan strijden voor de zesde plek. Uiteindelijk kwam Kelderman dus vijf minuten na etappewinnaar Remco Evenepoel over de streep.
Onderzoek wees uit dat de Nederlandse renner een sleutelbeenbreuk heeft opgelopen en maandag is Kelderman geopereerd. Overigens kreeg hij dezelfde tijd als Bernal en Plapp waardoor zijn achtste plek in het klassement bleef gehandhaafd.
picture

Parijs-Nice | Twee winnaars in één: Matteo Jorgenson de ronde, Remco Evenepoel de rit

Giro d'Italia in gevaar voor Kelderman

Kelderman zou drie weken op trainingskamp gaan waarna hij actief zou zijn in de heuvelklassiekers. Daarna stond de Giro d’Italia op het programma. Hoe het programma er nu uit komt te zien is nog onduidelijk. Vorig jaar moest de renner van Visma-Lease a Bike ook al de Giro laten schieten omdat hij niet fit was.
De hersteltijd voor een sleutelbeenbreuk is gemiddeld zo’n 6-12 weken. De Giro start op 4 mei. Dat is over ongeveer 8 weken.
picture

Parijs-Nice | Vlasov wint ingekorte koninginnenrit, McNulty behoudt ternauwernood gele trui

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie