Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Petjesgooier had geen kwaad in de zin - "Ze wil graag alles uitleggen"

Mathieu Hilgersom

Geupdate 10/04/2024 om 10:58 GMT+2

De vrouw die zondag een petje leek te gooien naar het achterwiel van Mathieu van der Poel deed dit niet met slechte bedoelingen, zegt haar advocate. De Vlaamse staat open voor een gesprek en wil graag aan de Franse wielervakbond UNCP een toelichting geven.

Parijs-Roubaix | Toeschouwer probeert Mathieu van der Poel te vloeren - gooit petje

Het Nieuwsblad wist 'de petjesgooier' te bereiken, maar kreeg geen uitgebreide reactie. "Ik wil er in de media niets over zeggen. Maar als er klachten zijn, dan neem ik daar mijn verantwoordelijk voor."

Niet in de media

De Vlaamse vrouw laat het woord aan haar advocate. "Mijn cliënte heeft aan de vakbond bevestigd dat zij inderdaad de vrouw is die op de beelden is te zien. Ze wil graag alles uitleggen wat er volgens haar is gebeurd, maar wil dit gesprek niet in de media voeren."
De advocate bevestigt het verhaal dat de vrouw juist fan is van Mathieu van der Poel. "Het was nooit de bedoeling van mijn cliënte om de renner in kwestie kwaad te berokkenen. Laat staan dat ze hem ten val wilde brengen. Geen enkel weldenkend mens zou zoiets doen, toch?"
picture

Parijs-Roubaix | Alpecin-Deceuninck domineert, Van der Poel soleert - bekijk zege in samenvatting

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie