Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Opnieuw vallen toeschouwers Mathieu van der Poel lastig - petje mist net achterwiel van de Nederlander

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 07/04/2024 om 18:18 GMT+2

Om de term 'fan' te gebruiken, zijn we na dit voorjaar wel verleerd als er weer eens een proleet langs de weg probeert om - met name - Mathieu van der Poel het leven zuur te maken. Waren het vorige week tijdens de Ronde van Vlaanderen nog boeroepers en biergooiers, ten zuiden van de grens met Frankrijk kreeg de wereldkampioen te maken met een vrouw die haar petje maar al te graag kwijt wilde.

Parijs-Roubaix | Toeschouwer probeert Mathieu van der Poel te vloeren - gooit petje

Het is niet het eerste incident waar Van der Poel het laatste half jaar mee te maken krijgt. Het begon allemaal in de Wereldbeker-cross in Hulst de afgelopen winter. De Vlamingen hebben de dominantie van de Nederlander in de cross wel gezien en zijn toe aan iets anders. Na herhaaldelijk boe roepen en biergooien vond VDP het welletjes; een fluim kwam richting de supporter in kwestie.
picture

Hulst | Mathieu van der Poel spuugt naar fans - wereldkampioen is klaar met boegeroep

Duimpje omlaag in E3

Tijdens de E3 Saxo Classic, de eerste kasseiklassieker waar Van der Poel dit jaar aan de start stond, was het opnieuw zover. Van der Poel zette een solo op vanaf de Paterberg, ook door een val van eeuwige sportieve rivaal Wout van Aert - de chouchou van het Vlaamse publiek.
Op de Oude Kwaremont, in de E3 Saxo Classic worden de Ronde-scherprechters in omgekeerde volgorde afgewerkt, kreeg Matje al een greep van wat hem te wachten stond anderhalve week later; boegeroep, duimen omlaag en biergooien kwamen voor in het arsenaal van het publiek.
picture

E3 Saxo Classic | Enkele fan kan niet tegen verlies - duimpje omlaag voor Van der Poel

Bierdouche - geen Kwaremont - op de Kwaremont

Dan moest het meest schandalige nog komen. Tijdens Vlaanderens Mooiste, de belangrijkste Vlaamse eendagskoers genaamd de Ronde van Vlaanderen, was diezelfde Van Aert al niet meer in beeld. Een val in Dwars Door Vlaanderen zorgde ervoor dat de Belg van Visma | Lease A Bike vanaf de kant moest toekijken.
Het indirecte gevolg: opnieuw een ultradominante koers van de wereldkampioen. Vanaf de Koppenberg soleerde hij naar de zege. Op de laatste passage over de Kwaremont waren de mensen langs de kant opnieuw niet bepaald lief voor Van der Poel; boegeroep en het gooien van bier viel hem ten deel.
picture

Ronde van Vlaanderen | Daar zijn ze weer: biergooiers! Deze keer is Mathieu van der Poel slachtoffer

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie