Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Volta Catalunya | Bart Lemmen breekt sleutelbeen, Van Gils toch van start in tweede etappe

Yannick Wezenbeek

Geupdate 19/03/2024 om 11:44 GMT+1

Slecht nieuws voor Bart Lemmen, de renner van Visma-Lease a Bike heeft zijn sleutelbeen gebroken. De Nederlander kwam ten val in de openingsetappe van de Ronde van Catalonië en haalde de finish niet. Ook Maxim van Gils kwam ten val in de hectische openingsetappe. Zijn ploeg gaf maandag nog aan dat hij niet meer van start zou gaan maar kwam daar dinsdagmorgen op terug.

Volta Catalunya | Nick Schultz wint voor Pogacar

Bart Lemmen gaat dinsdag niet meer van start in de Ronde van Catalonië. De Nederlander kwam maandag ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Het is nog onduidelijk hoe lang de oud-militair eruit ligt. Op zijn programma stonden onder andere de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl.
Tot op heden kende Lemmen een uitstekend seizoen. Hij behaalde al twee keer een top tien klassering. Hij werd een keer vijfde in de Tour Down Under en 10e in de UAE Tour. Het is pas zijn eerste seizoen op het hoogste niveau.
Het is voor Visma-Lease a Bike de tweede keer in korte tijd dat het een Nederlandse renner geconfronteerd ziet worden met een breuk in het sleutelbeen. Vorige week was het al de beurt aan Wilco Kelderman, die onderuit schoof in de laatste bocht van de laatste etappe van Parijs-Nice. Die val bleef, zoals zo vaak in de loopbaan van Kelderman, niet zonder directe gevolgen.

Van Gils

Ook Maxim van Gils kwam ten val in de hectische openingsrit in Catalonië. De Belg verlengde maandag nog zijn contract bij Lotto-Dstny maar kwam na zijn valpartij als voorlaatste over de finish. Zijn ploeg besloot hem uit koers te halen maar kwam daar dinsdag toch weer op terug. Een nachtje slaap en goede behandelingen hebben wonderen gedaan. Zijn ploeg zal zijn pols, waar hij last van heeft, goed in de gaten blijven houden.
Verder was er ook nog een valpartij met Wout Poels, Egan Bernal en Damiano Caruso. Alle drie kwamen geschaafd over de finish maar gaan dinsdag van start in de tweede etappe.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie