Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Volta Catalunya | Tadej Pogacar zet teller op 4 met winst slotetappe

Pim Verhoeven

Geupdate 24/03/2024 om 20:31 GMT+1

Tadej Pogacar heeft ook de afsluitende etappe gewonnen van de Ronde van Catalonië. De Sloveen was al zeker van de eindzege in het klassement, maar drie overwinningen in één week was nog niet genoeg voor de veelwinnaar. Op de attractieve lokale ronde in Barcelona was Pogacar op de beklimming niet direct de beste, maar in de sprint uit de overgebleven groep was hij wel de eerste bij de meet.

Volta Catalunya | Tadej Pogacar zet teller op 4 met winst slotetappe

Welke koers het ook mag zijn. Als er een wedstrijd wordt afgewerkt in Barcelona dan zijn er twee dingen duidelijk. Het parcours van de lokale ronde en het feit dat het een spektakel gaat worden. Ook de laatste etappe van de Ronde van Catalonië stelt niet teleur.
In het begin van de etappe was er nog wel wat angst voor regen, waardoor de lokale ronde gevaarlijk zou worden vanwege de afdaling op hoge snelheid en de vele witte verf die het asfalt glad kan maken. Maar de regen bleef gelukkig uit en de koers brak open.
picture

Volta Catalunya | Pogacar klasse apart in Queralt, komt voor derde keer solo aan

Koers

Vrijwel elke ploeg heeft het een keertje geprobeerd. Burgos-BH, Equipo Kern Pharma, Uno-X, Israel-Premier Tech, Decathlon AG2R, Movistar en zelfs UAE. Zes keer moest het peloton de Alt del Castell Montjuïc beklimming en zes keer brak het open. Op hoge snelheid werd er vervolgens de afdaling in gevlogen en ook kwam het steeds weer bij elkaar.
Op de laatste keer Alt del Castell probeerde Joao Almeida zijn kopman Pogacar te lanceren. Het was alleen niet de Sloveen die versnelde, maar de Brit Stephen Williams. De renner van Israel-Premier Tech had nog een versnelling in de benen waar zelfs Pogacar geen reactie op had.
Verslagen was de winnaar van het eindklassement niet, want op eigen tempo bleef hij de laatste hoogtemeters doorstampen en vrijwel precies op de top was de aansluiting met Williams weer gemaakt. Een lint vol moegestreden renners dook de afdaling in. Pogacar liet een klein gaatje ontstaan op ploegmaat Almeida die op kop reed en de Portugees pakte een paar meter.
picture

Volta Catalunya | Pogacar slaat politiemotor nadat hij wordt opgehouden

Sprintzege

Antonio Tiberi van Bahrain-Victorious zag dit snel gebeuren en wist zo in een kleine kilometer weer het gat te dichten. Met nog 700 meter te gaan was het duidelijk dat het een sprint ging worden met de 23 koppen tellende groep favorieten.
En dan is er maar één man de favoriet: Tadej Pogacar. De Sloveen stelde niet teleur en kwam met een fietslengte voorsprong op Dorian Godon van Decathlon AG2R over de streep. Guilllaume Martin maakt het podium van de dag compleet.
picture

Volta Catalunya | Ongenaakbare Pogacar maakt indruk en laat concurrentie kansloos op Port Ainé

DAGUITSLAG EN KLASSEMENT

  • 1. Tadej Pogacar - 3:15:23
  • 2. Dorian Godon - zt.
  • 3. Guillaume Martin - zt.
  • 4. Stephen Williams - zt.
  • 5. Patrick Konrad - zt.
  • 1. Tadej Pogacar - 28:21:29
  • 2. Mikel Landa - +3:41
  • 3. Egan Bernal - +5:03
  • 4. Alexander Vlasov - +5:56
  • 5. Enric Mas - +6:01

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie