Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Volta Catalunya | Poels onthult in podcast - "Garcia Cortina gaf me vuistslag in 6e etappe"

Tobias Kappelle

Geupdate 26/03/2024 om 16:08 GMT+1

Wout Poels werd vorige week elfde in de Volta Catalunya en was daarmee niet een van de meest opvallende renners van de ronde. In zijn podcast samen met Dylan van Baarle onthulde Poels echter dat het wel degelijk een noemenswaardige koers was voor hem. Poels vertelt dat hij een vuistslag op zijn arm heeft onvangen van Movistar renner Ivan Garcia Cortina tijdens etappe zes.

Volta Catalunya | Pogacar slaat politiemotor nadat hij wordt opgehouden

In de podcast 'In Koers' met Wout Poels en zijn vriend Dylan van Baarle deed Poels uitgebreid verslag van het incident: "In de op één na laatste dag zat er na dertien kilometer een technische afdaling in het parcours. Iedereen wil daar voorin zitten, dus het was dringen. Toen zette Iván Cortina van Movistar zich er vlak voor de top tussen. Hij ging rechtop zitten en haalt vol met een vuistslag uit op mijn bovenarm."
"Hij sloeg me echt keihard en dat deed nog best wel pijn ook. Dus ik had vervolgens een flinke ruzie met hem. Ik vroeg waarom hij dat nou deed. Hij zei dat het altijd hetzelfde liedje is met mij. Maar ik rijd nooit met hem bergop, want hij is er meestal al vanaf gereden.”
picture

Volta Catalunya | Pogacar klasse apart in Queralt, komt voor derde keer solo aan

Klacht bij UCI

"Ik wilde hem daar niet mee laten wegkomen. We hebben het met de CPA veel over de veiligheid van het wielrennen. We hebben vaak kritiek op organisatoren, omdat de parcoursen niet veilig zijn en dan heb je zo’n renner die gewoon echt een vuistslag geeft. Dat kan niet. Ik heb de jury opgezocht en een klacht ingediend. Hij kwam goed weg met een boete van 300 Zwitserse Frank en wat UCI-punten aftrek. Dat viel me een beetje tegen”, aldus Poels.
Garcia Cortina heeft zelf niet gereageerd op de beschuldigingen van Wout Poels en verdere actie vanuit de wielerbond lijkt gezien de boete dan ook niet waarschijnlijk.
picture

Volta Catalunya | Ongenaakbare Pogacar maakt indruk en laat concurrentie kansloos op Port Ainé

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie