Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van de Algarve | Cort Nielsen klopt te vroeg juichende Van Wilder op de streep

Tobias Kappelle

Geupdate 16/02/2023 om 17:43 GMT+1

Magnus Cort Nielsen heeft de tweede etappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. Na de massasprint van gisteren, was het vandaag de beurt aan de klimmers en puncheurs op een zware slotklim. Lange tijd leek Ilan van Wilder de winst te grijpen, maar op de streep werd de al juichende Belg toch nog geklopt door Magnus Cort Nielsen. De Deen is zodoende ook de nieuwe leider van het klassement.

Ronde van de Algarve | Cort Nielsen wint etappe 2 voor juichende Van Wilder

Vooraf was al duidelijk dat de etappeoverwinning van vandaag naar een sterke klimmer zou gaan. De kopgroep van zes man streed zodoende ook alleen om de bergrui en werd ruim op tijd teruggepakt.
Alle favorieten zaten dan ook al op de voorlaatste klim voorin het peloton en met name INEOS-Grenadiers was indrukwekkend aanwezig voor de kopmannen Arensman en Martinez.

Pech voor Arensman

De Nederlander had niet lang daarvoor wel te maken met pech, waardoor hij op een eerdere klim een flink gat goed moest maken. Dat lukte wel, waardoor men met een peloton van ongeveer 40 renners de afdaling indook richting de zware slotklim.
Ook op de slotklim zagen we een ouderwetse 'Sky-Train' op kop van het peloton. Met name Kwiatkowski hield het tempo hoog voor de mannen van INEOS en Arensman zat er goed bij. Alleen Filippo Ganna, die vooraf als outsider beschouwd werd vanwege de tijdrit, had het zwaar achterin het peloton.
INEOS controleerde het tempo uitstekend, waardoor het van aanvalspogingen niet kwam op de slotklim. Met ongeveer dertig man werd uiteindelijk een sprint naar de finish ingezet. Van Wilder ging als eerste aan en hield het goed vol. De Belg dacht de overwinning binnen te hebben en ging juichend over de finish.
Het was echter Magnus Cort Nielsen die net voor de finish de binnenbocht nam en Van Wilder voorbij wist te steken. Zo was het de Deen die de etappe won en Van Wilder en Rui Costa achter zich liet.

Waar kijk je?

Het wielerseizoen begint langzaamaan in gang te schieten. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie