Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of the Alps | Juan Pedro Lopez wint derde etappe en neemt ook leiderstrui over van Tobias Foss

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 17/04/2024 om 15:31 GMT+2

Regen, regen en nog eens regen dat was het thema van de derde etappe in de Tour of the Alps, die werd gewonnen door de Spanjaard Juan Pedro Lopez. De renner van Lidl-Trek kwam na een solo van 25 kilometer over de streep.

Tour of the Alps | Juan Pedro Lopez wint derde etappe en neemt ook leiderstrui over van Tobias Foss

De etappe begon met urenlang beeld van Filippo Ganna, die in zijn regenjasje door de Oostenrijkse Alpen fietste. De Italiaan was in zijn eentje weggereden en pakte op het hoogtepunt een voorsprong van vier minuten.
De slotfase van de derde etappe was zwaar te noemen. De Weerberg en de Pillberg, met gemiddelde stijgingspercentages van boven de 9%, werden allebei twee keer bedwongen. De eerste keer Weerberg overleefde Ganna, maar de Pillberg was te veel van het goede en de Italiaan werd ingelopen.

LOPEZ EN PELLIZZARI

Op die Pillberg werd de eerste keer al meteen de definitieve schifting gemaakt. Het Italiaanse supertalent Giulio Pellizzari plaatste een aanval en pakte meteen een groot gat. Voor Juan Pedro Lopez reden om er achter aan te springen. Met veel pijn en moeite haakte de Spanjaard uiteindelijk aan.
Toen de twee voor de tweede keer over de Weerberg reden, besloot Lopez weg te rijden. Het bleek de nekslag voor Pellizzari. Lopez reed solo naar de top, de tweede keer de Pillberg over en kwam helemaal alleen juichend over de streep. De Italiaan finishte nog als tweede, gevolgd door de groep met favorieten.
Lopez pakte uiteindelijk 21 seconden op Pellizzari en 38 seconden op de favorieten. Genoeg voor de Spanjaard van Lidl-Trek om ook de leiderstrui over te nemen.

DAGUITSLAG

1. Juan Pedro López 3:16:11
2. Giulio Pellizzari +0:22
3. Tobias Foss +0:38
4. Romain Bardet zt
5. Aurélien Paret-Peintre zt

Algemeen klassement

1. Juan Pedro López 11:22:34
2. Tobias Foss +0:31
3. Ben O'Connor +0:45
4. Antonio Tiberi +0:48
5. Romain Bardet zt

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie