Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of the Alps | Mühlberger benut overtal Movistar en sprint naar zege vanuit kopgroep

Menno Waebeke

Geupdate 20/04/2023 om 16:58 GMT+2

Gregor Mühlberger heeft de vierde etappe in de Tour of the Alps gewonnen. De Oostenrijker van Movistar was samen met Torstein Træen en Giulio Pellizzari weggereden uit de kopgroep en bleek de snelste van het drietal. Het is zijn eerste overwinning sinds juli 2020. Tao Geoghegan Hart zag zijn klassement niet in gevaar komen. De Brit blijft leider met 22 seconden voorsprong op Hugh Carthy.

Tour of the Alps | Mühlberger benut overtal Movistar en sprint naar zege vanuit kopgroep

Wanneer de rit van vandaag in een grote ronde opdoemt, spreekt men waarschijnlijk van een klassieke overgangsetappe, maar ook in deze Tour of the Alps leek dat het geval te zijn. Een grote kopgroep van veertien renners, met daarbij onder anderen Simon Carr, Patrick Konrad, Geoffrey Bouchard en Gregor Mühlberger, koos vroeg in de etappe voor het avontuur.
De vluchters kregen alle ruimte van leider Tao Geoghegan Hart en vooral Movistar kon tevreden zijn met het koersverloop. De Spaanse formatie zat namelijk met vier man mee in de vlucht. INEOS Grenadiers zag het klassement van zijn kopman niet in gevaar komen en dus werd het al snel duidelijk dat de kopgroep om de etappezege mocht strijden.

Sterkste vluchters

Het verschil in die groep moest gemaakt worden op de laatste klim van de dag. De Passo Pramadiccio was een pittige 9,7 kilometer lang en een gemiddelde stijging van 6,2 procent. Op die scherprechter waren drie man duidelijk het sterkste: Mühlberger (Movistar), Torstein Træen (Uno-X) en Giulio Pellizzari (Green Project-Bardiani) waren vertrokken in de finale.
Bergop leek Pellizzari de sterkste, maar de twee achtervolgers haalden de pas negentienjarige Italiaan terug in de lastige afdaling. In de sprint was het Mühlberger die als eerste aanging. De klimmer verraste daarmee zijn medevluchters en pakte zijn eerste overwinning sinds 2020, toen hij twee etappes won in de Sibiu Cycling Tour.
Tao Geoghegan Hart behoudt zijn leiderstrui in de Alpen. De Brit heeft een voorsprong van 22 seconden op zijn landgenoot van EF Education EasyPost Hugh Carthy. Vrijdag eindigt de rittenkoers in Italië met een heuvelrit van Cavalese naar Brunico.

Waar kijk je?

De Tour of the Alps is compleet te volgen via Eurosport en discovery+. Mis geen enkele kilometer van de ronde door de Alpen en maak jezelf klaar voor de Giro d’Italia!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie