Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | Groenewegen sprint overtuigend naar tweede seizoenszege in Emiraten, Evenepoel laat zich niet verrassen

Menno Waebeke

Geupdate 24/02/2023 om 14:03 GMT+1

Dylan Groenewegen heeft de vijfde etappe van de UAE Tour op zijn naam geschreven. Het Nederlandse spurtkanon was in Umm al-Qaiwain net iets sneller dan Fernando Gaviria en Sam Bennett. Het is alweer de tweede overwinning van het seizoen voor de sprinter van Team Jayco AlUla. Eerder dit jaar won Groenewegen al een etappe in de Saudi Tour.

UAE Tour | Groenewegen sprint overtuigend naar tweede seizoenszege in Emiraten

Net als gisteren leek een massasprint in de vijfde etappe van de UAE Tour onvermijdelijk. Dat weerhield Thomas de Gendt er niet van om op avontuur te gaan in de Verenigde Arabische Emiraten. De Belg van Lotto Dstny was de enige renner in de vroege vlucht.
Zo'n 22 kilometer voor de finish was de trainingsrit voor De Gendt voorbij en werd de aanvaller ingerekend door het controlerende peloton. Die controle leek in de slotfase echter volledig zoek te raken toen BORA-hangsrohe besloot de boel flink op de kant te trekken. Aanvankelijk miste leider Remco Evenepoel de aansluiting, maar de Belg kon al snel terug naar de kop van de koers rijden.

Plapp in problemen

Luke Plapp zat wel een lange tijd in de tweede groep. De Australiër van INEOS Grenadiers zag zijn tweede plek in het algemene klassement in gevaar komen en met behulp van zijn ploeg keerde ook de achtervolgende groep weer terug bij het voorste peloton.
Een massasprint in Umm al Quwain was door het onschadelijk maken van de waaiers onvermijdelijk. Op de brede wegen in de Emiraten ontstonden er meerdere treintjes, maar links van de weg was het Dylan Groenewegen die de allersnelste benen had. De Nederlander van Team Jayco AlUla versloeg Fernando Gaviria en Sam Bennett. Olav Kooij koos het wiel van Tim Merlier, maar eindigde slechts als negende.
picture

UAE Tour | Interview met etappewinnaar Dylan Groenewegen

Waar kijk je?

Ook de UAE Tour volg je natuurlijk van begin tot finish op Eurosport of stream de koers reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie