Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | Molano verslaat Kooij na zinderende millimetersprint, vijf Nederlanders in top-10

Menno Waebeke

Geupdate 23/02/2023 om 14:02 GMT+1

Juan Sebastián Molano heeft verrassend de vierde etappe van de UAE Tour op zijn naam geschreven. De Colombiaan van UAE Team Emirates versloeg Olav Kooij en Sem Welsford in een spannende millimetersprint. Daarachter sprintte Arvid De Kleijn knap naar een vierde plaats voor topsprinters als Caleb Ewan, Tim Merlier, Sam Bennett en Mark Cavendish.

UAE Tour | Molano verslaat Kooij na zinderende millimetersprint, vijf Nederlanders in top-10

Na de zware bergrit op de Jebel Jais van donderdag kregen de renners in de vierde etappe van de UAE Tour een biljartvlakke rit voorgeschoteld. Met het sterke deelnemersveld kon met recht worden gesproken over een 'officieus wereldkampioen sprint' in Dubai.
Onder anderen Tim Merlier, Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Olav Kooij, Sam Bennett en Mark Cavendish verschenen aan de start in de Verenigde Arabische Emiraten en dus waren er genoeg sprintersploegen die belang hadden bij het controleren van de wedstrijd.
picture

UAE Tour | Einer Rubio verrast met geslaagde aanval op de Jebel Jais, Remco Evenepoel nieuwe leider

Chaotische sprint

Een kleine kopgroep met Alex Baudin (AG2R Citroën), Alessandro Tonelli en Samuel Zoccarato (Green Project-Bardiani) kreeg dan ook weinig ruimte met een maximale voorsprong van drie minuten. De vroege vluchters hielden het echter nog heel lang vol, want slechts op drie kilometer van de finish was het avontuur voorbij.
Een snelle sprintvoorbereiding volgde, maar bij veel ploegen was de organisatie op de brede wegen in Dubai zoek. Cavendish verloor de aansluiting bij zijn nieuwe ploeg Astana, Luka Mezgec begon met sprinten zonder zijn kopman Groenewegen en Bennett wist het wiel van zijn aantrekker Danny van Poppel niet te houden.

Colombiaanse zege

In de eindsprint was het Fernando Gaviria die het eerste aanging, maar de Colombiaan werd al snel bijgehaald door Sam Welsford en Olav Kooij. In de laatste vijftig meter leek de Nederlander van Jumbo-Visma te gaan winnen, maar aan de rechterkant van de weg werd hij plotseling voorbijgesneld door Molano.
De Nederlandse sprintkanonnen kunnen tevreden terugkijken op de vierde rit, want liefst vijf Nederlanders eindigden in de top 7 van de daguitslag. Achter Molano, Kooij en Welsford was het Arvid De Kleijn die voor het continentale Tudor Pro Cycling Team knap vierde werd. Verder reden ook Groenwegen, Van Poppel en Marijn van den Berg naar een top-10-notering.

Waar kijk je?

Ook de UAE Tour volg je natuurlijk van begin tot finish op Eurosport of stream de koers reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie