Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | Merlier neemt de kortste weg en sprint naar tweede overwinning in Abu Dhabi

Menno Waebeke

Geupdate 25/02/2023 om 13:54 GMT+1

Tim Merlier heeft zijn tweede etappe in de UAE Tour gewonnen. De Belg van Soudal Quick-Step was de snelste na een rit van 166 kilometer naar Abu Dhabi Breakwater. Merlier versloeg in de massasprint Sam Bennett, Dylan Groenewegen en Olav Kooij. De rappe Belg won eerder al de openingsetappe na een fotofinish met Caleb Ewan. Tudor-renner Arvid De Kleijn werd knap zesde.

UAE Tour | Merlier neemt de kortste weg en sprint naar tweede overwinning in Abu Dhabi

In opnieuw een biljartvlakke etappe van Warner Bros. World naar Abu Dhabi Breakwater was het koersverloop vooraf redelijk te voorspellen. Een kleine kopgroep en meer dan genoeg sprintersploegen die belang hebben bij het controleren van de wedstrijd en die voorspelling kwam ook uit.
Drie vroege vluchters begonnen tegen beter weten in aan hun avontuur in de kopgroep. Larry Warbasse (AG2R Citroën), Edward Planckaert (Alpecin-Deceuninck) en Samuele Zoccarato (Green Project- Bardiani) kregen maximaal vijf minuten voorsprong van het peloton.
picture

UAE Tour | Groenewegen sprint overtuigend naar tweede seizoenszege in Emiraten

Snelle binnenbocht

Op de brede wegen van de Emiraten probeerden de vele sprinttreintjes hun kopman goed af te leveren Bahrain Victorious nam de kop van de grote groep, maar sprinter Phil Bauhaus liet zich daarna een beetje insluiten. Tim Merlier ging de sprint van vroeg aan, maar Sam Bennett zat in het wiel van de Belg.
Merlier nam echter de snellere binnenbocht en hield zijn sprint vol tot aan de meet. Achter Merlier en Bennett sprintte de winnaar van gisteren - Dylan Groenewegen - naar de derde plaats. Ook de Nederlanders Olav Kooij (vierde) en Arvid de Kleijn (zesde) zijn weer terug te vinden in de top-10.
Remco Evenepoel zag zijn leiderspositie wederom niet in gevaar komen en gaat als de grote favoriet naar de laatste etappe van deze UAE Tour. Morgen wordt de ronde in de Verenigde Arabische Emiraten afgesloten met een bergrit naar Jebel Hafeet.
picture

UAE Tour | Einer Rubio verrast met geslaagde aanval op de Jebel Jais, Remco Evenepoel nieuwe leider

Waar kijk je?

Ook de UAE Tour volg je natuurlijk van begin tot finish op Eurosport of stream de koers reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie