Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | Soudal Quick-Step wint bloedstollende ploegentijdrit nipt van EF Education, Plapp nieuwe leider

Menno Waebeke

Geupdate 21/02/2023 om 14:25 GMT+1

Soudal Quick-Step heeft de ploegentijdrit in de tweede etappe van de UAE Tour gewonnen. De Belgische formatie reedt de race tegen de klok een seconde sneller dan EF Education EasyPost, die lange tijd op de hotseat zaten. INEOS Grenadiers-renner Luke Plapp is de nieuwe leider, hij neemt de trui over van Tim Merlier die de eerste etappe op zijn naam schreef.

UAE Tour | Soudal Quick-Step wint bloedstollende ploegentijdrit van EF Education, Plapp leider

Gisteren begon de UAE Tour met een spraakmakende sprint tussen Tim Merlier en Caleb Ewan. Na minutenlang bestuderen van de fotofinish besloot de organisatie uiteindelijk toch dat Merlier de winnaar was en dus begon Soudal Quick-Step als laatste aan de ploegentijdrit in de haven van Abu Dhabi.
De eerste serieuze tijd werd neergezet door EF Education EasyPost. De Amerikanen hadden maandag de slag gemist in de waaieretappe en startte relatief vroeg in de koers. EF versloeg de tijd van UAE Team Emirates flink en met een tijd van 18 minuten en 18 seconden namen de roze mannen plaats in de hotseat.
picture

UAE Tour | EF Education EasyPost zet eerste toptijd neer

Spannende slotfase

Team na team beet zich stuk op de tijd van EF Education en ook topfavorieten Jayco-AlUla, Bahrain-Victorious en INEOS Grenadiers redden het niet in de Khalifa Port. Marijn van den Berg en zijn ploeggenoten begonnen steeds meer te geloven in een stunt, al moest er nog een team komen.
Soudal Quick-Step begon iets trager aan de race tegen de klok, maar langzaam slinkte de achterstand van de Belgische ploeg op de huidige leider. Een zinderende strijd volgde, want de ploeg van Patrick Lefevere hield uiteindelijk slechts één seconde over, maar dat was wel genoeg voor de overwinning in de tweede etappe.
Luke Plapp werd met zijn ploeg INEOS derde, maar sprokkelde maandag enkele bonficiatieseconden in de openingsetappe en is zodoende de nieuwe leider in de UAE Tour. Morgen gaan de renners verder met een zware bergrit naar de Jebel Jais.
picture

UAE Tour : Team EF ziet dat het verliest op 1 seconde

Waar kijk je?

Ook de UAE Tour volg je natuurlijk van begin tot finish op Eurosport of stream de koers reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie