Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | McNulty wint perfecte tijdrit voor Team UAE Emirates: Volledig podium en leiderstrui

Tobias Kappelle

Geupdate 20/02/2024 om 13:42 GMT+1

Team UAE Emirates heeft geweldig uitgehaald tijdens de tijdrit in de UAE Tour. Brandon McNulty zette al vroeg de snelste tijd van de dag meer en uiteindelijk konden alleen twee teamgenoten bij de Amerikaan in de buurt komen. Dit waren Jai Vine en Mikkel Bjerg, waardoor het gehele podium uit renners van Team UAE bestond in de thuisrace. Daarmee zet het team een grote stap naar de eindoverwinning.

UAE Tour | McNulty wint de tijdrit

Er waren meerdere grote namen die besloten vroeg te starten in de korte tijdrit. Brandon McNulty zette al snel de beste tijd neer met 13:27. Alleen ploeggenoot Mikkel Bjerg kwam met een achterstand van vier seconden in de buurt van deze tijd.
Het was duidelijk dat Team UAE in goede vorm aan de start van de thuisronde staat, want even later nam Jay Vine bijna de hot seat over. Vine moest uiteindelijk twee seconden toegeven, waardoor het hele virtuele podium uit leden van Team UAE bestond.
Er waren hoge verwachtingen voor Tobias Foss die met een 68-voorblad aan de tijdrit begon. Ook de voormalig wereldkampioen kon de top-3 van UAE echter niet uit elkaar rijden.
De laatste kanshebber om Brandon McNulty te bedreigen was Remi Cavagna, maar ook de Fransman kon niet in de buurt komen van de top-3. Zodoende was het al vroeg duidelijk dat Team UAE Emirates met een clean sweep het podium op zou eisen.
Klassementsleider Tim Merlier moest zeer veel tijd toegeven op McNulty, waardoor de Amerikaan ook de rode leiderstrui overneemt. Tim van Dijke was de beste Nederlander met een twaalfde plek. Uiteindelijk zag de top-5 er als volgt uit:
  • Brandon McNulty: 13:27
  • Jai Vine: +0:02
  • Mikkel Bjerg: +0:04
  • Tobias Foss: +0:14
  • Rainer Kepplinger: +0:16

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel