Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Itzulia | "Ik was bang voor het allerslechtste nieuws" - Vrouw Jay Vine enorm geschrokken van val

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 05/04/2024 om 15:06 GMT+2

Niet alleen voor de getroffen renners was de val donderdag tijdens de Ronde van het Baskenland verschrikkelijk. Ook het thuisfront beleefde hachelijke momenten. Bre Vine, de vrouw van UAE-renner Jay Vine, heeft op Twitter een update gestuurd waaruit blijkt dat zij in eerste instantie vreesde voor heel slecht nieuws.

Itzulia | De keiharde val van Roglic, Evenepoel en Vingegaard

"Toen ik de live beelden zag en hij niet bewoog, wist ik niet meer of ik nog een man had", schrijft Bre Vine. "Ik was bang voor het allerslechtste nieuws."

Gelukkig kreeg ze snel bericht dat de Australische renner bij bewustzijn was. "Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik ben zo snel mogelijk in de auto gereden en was zes uur later in het ziekenhuis bij Jay. Voor nu is hij gelukkig okay en bekijken we alle opties voor zijn herstel. Het team zorgt ervoor dat Jay en ik de best mogelijke zorg krijgen."

Horrorcrash

"Er is geen twijfel dat dit is een horrorcrash was", schreef ze daarvoor. "De wielersport kan heel hard zijn en dit is daar een nieuw bewijs van."
Vine heeft een nekwervel en twee borstwervels gebroken in zijn ruggengraat. Dat het even duurde voordat UAE dit nieuws kon melden, had een goede reden. "De ploeg heeft zich logischerwijs eerst gericht op het helpen van de renners die op de grond lagen. Daarna hebben zij de familieleden en de rest van de teamleden geïnformeerd voordat het bericht naar buiten kon."

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie