Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Itzulia | Roglic vergeet de weg, maar wint toch openingstijdrit - Evenepoel na 20 seconden onderuit

Wian Slendebroek

Geupdate 01/04/2024 om 18:03 GMT+2

Primoz Roglic heeft de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland gewonnen. Voor de Sloveen die dit jaar rijdt voor Bora-hansgrohe ging het voor de finish nog bijna mis. Hij reed de verkeerde kant uit en miste de finish. Uiteindelijk kwam hij toch nog als eerste binnen, voor Jay Vine en Mattias Skjelmose.

Itzulia | Roglic rijdt verkeerd - vergeet af te slaan richting finish

Door de weersvoorspellingen, later in de middag werd regen voorspeld, kozen de meeste mannen van het klassement om vroeg van start te gaan. Voordat de tv-uitzending begon, reden de meeste klassementsmannen hun rondje van 10 kilometer in de kuststad Irun.

Verkeerde afslag

Primoz Roglic was een van hen. De Sloveen die nog niet zo’n best seizoen kent, in Parijs-Nice werd hij slechts tiende, reed een uitstekende tijdrit. Hij haalde zijn voorganger vlak voor de finish in, maar nam toen een verkeerde afslag.
De Sloveen reed de afslag voor de volgauto’s en motoren in, terwijl hij rechtsaf richting de finish moest slaan. Hij leek door die bijzondere actie een seconde of tien te verliezen.
“Ik maakte een foutje, maar gelukkig kostte het mij niet te veel tijd”, zei hij na de finish. “Ik denk dat ik te goed het parcours heb verkend. Bij het inrijden, moest ik rechtdoor rijden, maar in de wedstrijd rechtsaf. Ik dacht: hier moet de finish toch zijn? Ik ben toen weer omgekeerd”, zei hij zichtbaar geamuseerd.

Valpartijen

Ook Remco Evenepoel kende problemen. De Belg ging in de eerste meters van de tijdrit onderuit in een scherpe bocht, hoewel de weg nog droog was. “Het was een beetje een dom foutje. Het was mijn eigen schuld.” Evenepoel werd uiteindelijk vierde met een elfde tijd.
Tom Pidcock kwam geen eens aan de start. De Brit ging in de verkenning van de tijdrit hard onderuit, waarna hij afgevoerd moest worden richting het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk hoe hij er aan toe is en of hij de rest van het voorjaar moet missen.

Daguitslag

1.Primoz Roglic - 12:43
2. Jay Vine - +0:07
3. Mattias Skjelmose - +0:10
4. Remco Evenepoel - +0:11
5. Jonas Vingegaard Hansen - +0:15
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie