Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Langkawi | Verwarring alom - Molano gediskwalificeerd voor duw in sprint, Wiggins nieuwe winnaar

Menno Waebeke

Geupdate 12/10/2022 om 16:56 GMT+2

Juan Sebastián Molano is gediskwalificeerd in de tweede etappe van de Ronde van Langkawi. De Colombiaan wordt gestraft voor geduw in de voorbereiding op de massasprint. Dat betekent dat Craig Wiggins is uitgeroepen tot etappewinnaar.

Juan Sebastian Molano denkt hier nog de winnaar te zijn van de tweede etappe, maar wordt een aantal uur later alsnog gediskwalificeerd.

Foto: Getty Images

Het meest opvallende aan de beslissing is dat deze ruim vijf uur na de finish van de tweede etappe komt. Op het officiële Twitter-account van de Ronde van Langkawi komt de organisatie met de mededeling.
Dit betekent dat niet Molano, maar de Australiër Craig Wiggins de winnaar is van de tweede etappe naar Raub. Het is de eerste profzege voor de pas 23-jarige renner van ARA Pro Racing Sunshine Coast.
picture

Ronde van Langkawi | Juan Sebastián Molano sprint naar etappezege

Forse duw

Reden voor de diskwalificatie is geduw van de Colombiaanse Molano. Op helikopterbeelden is te zien hoe de sprinter van UAE Team Emirates met zijn linkerhand een andere renner achter zich probeert te houden.
Reden genoeg voor de wedstrijdleiding om Molano uit de daguitslag te schrappen. Aan het algemene klassement verandert niets, daar blijft Astana-renner Gleb Syritsa de leider.

Waar kijk je?

De Ronde van Langkawi volg je elke ochtend live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie