Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Lombardije | Evenepoel blijft bij Soudal-Quick Step – “De ploeg gaat door, dus ik blijf”

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 08/10/2023 om 13:30 GMT+2

Remco Evenepoel blijft ook volgend seizoen bij Soudal-Quick Step. De laatste tijd waren er veel geruchten rondom de Belgisch Kampioen, maar na de ronde van Lombardije bevestigde Evenepoel volgend seizoen bij de ploeg te blijven.

Remco Evenepoel

Foto: Getty Images

De ronde van Lombardije was geen succes voor Remco Evenepoel. De Belg kwam al vroeg hard ten val en kon daarom niet meedoen om ereplaatsen. “Mijn knie, bil en rug waren allemaal gehavend. Op het einde van de koers begon dat toch echt door te wegen”, aldus de Belgisch kampioen.
“Al moet ik tevreden zijn, ik heb mijn best gedaan en zette stappen vooruit”, vervolgde Evenepoel. “In de toekomst kom ik hier terug om te winnen.” En die toekomst is bij de ploeg van Soudal-Quick Step bevestigde hij aan Sporza.
picture

Ronde van Lombardije | Evenepoel betrokken bij valpartij - vervolgt koers met bebloede elleboog

FUSIE

“Ik blijf sowieso, want het team gaat door. Ik ben hier heel content. Het waren gewoon een paar moeilijke momenten, maar volgend jaar gaan we ervoor”, zei Evenepoel nog over de geruchten.
Ook bij de geruchten rondom de inmiddels afgeketste fusie met Jumbo-Visma zong de naam van de Belg regelmatig rond, dat beaamde Evenepoel ook zelf. “ Er zijn gesprekken geweest, maar ik heb altijd snel de knop omgedraaid en me gefocust op mijn training.”
picture

Ronde van Lombardije | Bekijk in samenvatting hoe Pogacar hattrick scoort - demarrage in afdaling

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Ook voor het EK Wielrennen in Nederland en de loodzware Ronde van Lombardije ben je bij Eurosport en discovery+ weer aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie