Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Lombardije | Jumbo-Visma neemt afscheid van Roglic met prachtige video – “Primoz is de grondlegger"

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 08/10/2023 om 13:01 GMT+2

De Ronde van Lombardije was de laatste wedstrijd van Primoz Roglic in de geel-zwarte kleuren van Jumbo-Visma. Ter ere van Roglic' laatste koers zette zijn ploeg een prachtige video in elkaar.

Ronde van Lombardije | Bekijk in samenvatting hoe Pogacar hattrick scoort - demarrage in afdaling

Primoz Roglic sloot zijn tijd bij Jumo-Visma af met een derde plaats in de ronde van Lombardije. De Sloveen fietste een indrukwekkende erelijst bij elkaar voor de ploeg van Jumbo-Visma. Hij kwam in 2016 binnen en won drie keer de Vuelta, een keer de Giro, werd een keer tweede in de Tour de France en pakte in Luik-Bastenaken-Luik een zege in een monument.
Dat is allemaal slechts een greep uit een bijna eindeloze lijst met overwinningen. Volgend seizoen vertrekt Roglic naar Bora-Hansgrohe om daar zijn ultieme doel om de Tour de France te winnen te halen. Voor Jumbo-Visma een moment om een prachtige video in elkaar te zetten over zijn tijd bij de ploeg.
Met recht wordt de Sloveen ‘Grondlegger’ van de ploeg genoemd. Bekijk de beelden hieronder.

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Ook voor het EK Wielrennen in Nederland en de loodzware Ronde van Lombardije ben je bij Eurosport en discovery+ weer aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie