Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Lombardije | Pogacar kreeg kramp tijdens lange solo – “Dacht dat het klaar was”

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 08/10/2023 om 11:24 GMT+2

Tadej Pogacar won voor de ronde van Lombardije voor de derde keer op rij door een lange solo van bijna 30 kilometer. Al dacht de Sloveen heel even dat hij het niet ging redden. Hij kreeg namelijk kramp in beide benen, maar won uiteindelijk alsnog.

Ronde van Lombardije | Pogacar kreeg kramp tijdens lange solo – “Dacht dat het klaar was”

Hij had het in de ochtend al aangekondigd: Tadej Pogacar wilde alleen aankomen bij de finish in Bergamo. Dat lukte, en hoe. De Sloveen fietste bijna dertig kilometer alleen op kop. Was het ook zijn plan om zo lang alleen te rijden?
“Ja, ik wilde al eerder op de klim aanvallen”, aldus Pogacar in zijn interview aan de race. “Maar Vlasov kon mee. Hij was denk ik de beste op de klim. Ik hoopte eigenlijk dat we met zijn tweeën naar de finish konden, maar de achtervolgers werkten heel goed samen.”
Uiteindelijk loste Pogacar zijn concurrenten alsnog in de afdaling na de klim. “Het was puur op het moment dat ik een gaatje pakte. Ik ken de afdaling inmiddels beter, twee jaar geleden was die afdaling namelijk een probleem voor mij.”
picture

Ronde van Lombardije | Pogacar scoort fenomenale hattrick - rijdt in afdaling definitief weg

KRAMP

“Ik heb daarna alles gegeven. Het was zwaar om zo lang in mijn eentje op kop te rijden. Het was een hele zware koers vandaag”, vervolgde Pogacar. Dat de lange solo ook hem niet in de koude kleren ging zitten, bleek ongeveer dertien kilometer voor de finish. Wat gebeurde er precies?
“Ohh, ja”, lachte de Sloveens kampioen. “Ik had kramp in mijn rechterbeen en daarna ook nog links. Toen dacht ik even dat het klaar was. Ik heb er doorheen gefietst en minder met mijn krachten gesmeten. Zodat ik nog een laatste sprint kon zetten.”
“Ik hoopte dat ze achter me minder goed samen zouden werken. Wat waarschijnlijk ook zo was, want ik bleef tijd pakken, ook al trapte ik met wat minder kracht.”

DRIE OP EEN RIJ

Tot slot staat Pogacar nog even stil bij de geschiedenis. Hij won de ronde van Lombardije voor de derde keer op rij. De laatste keer dat dat gebeurde was in 1949. “Ja, ik heb nu drie keer meegedaan en drie keer gewonnen, de tweede keer hier in Bergamo.”
“Het was een droom om solo aan te komen. Vandaag was fantastisch. Ik heb genoten van de laatste paar kilometers. Ook al was het heel pijnlijk, vanwege de kramp. Het is geweldig om voor de derde keer Lombardije te winnen.”
picture

Ronde van Lombardije | Bekijk in samenvatting hoe Pogacar hattrick scoort - demarrage in afdaling

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Ook voor het EK Wielrennen in Nederland en de loodzware Ronde van Lombardije ben je bij Eurosport en discovery+ weer aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie