Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Romandië | Adam Yates slaat dubbelslag in koninginnenrit

Yannick Wezenbeek

Geupdate 29/04/2023 om 16:12 GMT+2

Adam Yates heeft de voorlaatste etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Brit kwam solo over de streep op de Thyon 2000. Tweede werd Thibaut Pinot. Damian Caruso werd derde op de steile slotklim. Door zijn overwinning pakt Yates ook de leiderstrui in het klassement.

Ronde van Romandië | Adam Yates pakt de zege in koninginnenrit

In barre omstandigheden ging het peloton op weg richting de steile Thyon 2000. De naam zegt het al op meer dan 2000 hoogtemeters lag de finish. In 2021 wist Michael Woods te winnen op de slotklim net voor Geraint Thomas. Maar de Canadees kon vandaag niet meedoen om de overwinning. Vlak voordat het peloton begon aan de klim ging hij onderuit.
De kopgroep werd al vrij snel gepakt. De laatste vluchters, Ben Zwiehoff, Lawson Craddock en Christopher Juul-Jensen, werden op twaalf kilometer van de streep opgeslokt door het peloton.
picture

Ronde van Romandië | Michael Woods valt vlak voor de slotklim tegen het asfalt

DSM op kop

In het peloton was het DSM dat flink op kop aan het sleuren was. Dat deed het in de vorm van Marco Brenner. Met de Duitser op kop moest de leider van het klassement Juan Ayuso lossen. Hij was zeker niet de enige die eraf moest. Vele op papier aardige klimmers moesten lossen.
DSM reed op kop voor Romain Bardet. Het was dan ook de Fransman die het bal opende. Hij koos voor de aanval maar werd bijgehaald door onder andere Adam Yates, Max Poole (ploeggenoot van Bardet) en Matteo Jorgenson, de nummer drie van het klassement.

Dubbelslag

Meerdere speldenprikjes werden er uitgedeeld maar het was uiteindelijk Yates met het eerste serieuze gat. Het groepje achter de Brit kreeg gezelschap van Thibaut Pinot, Cian Uijtdebroeks en Damiano Caruso.
Pinot ging zelfs door en ging in de aanval op de ontsnapte Yates. Maar het lukte de Fransman niet om de renner van UAE Emirates bij te halen. Hij won de etappe en pakt ook de leiding in het klassement. Hij heeft met nog één etappe te gaan een voorsprong van negentien seconden op Jorgenson. Caruso staat derde op 27 seconden.

WAAR KIJK JE?

Er gebeuren de gekste dingen in de Ronde van Romandië, dus mag je niks missen via Eurosport en discovery+. Mis niets van het prachtige opwarmertje voor de Giro d'Italia.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie