Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Romandië | Vernon wint sprint van uitgedund peloton, Nys knap tweede

Menno Waebeke

Geupdate 26/04/2023 om 18:23 GMT+2

Ethan Vernon heeft de tweede etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De jonge Brit van Soudal Quick-Step won de sprint van een uitgedund peloton. Achter Vernon eindigde de twintigjarige Thibau Nys knap op een tweede plaats. De zoon van veldritlegende Sven Nys is bezig aan zijn eerste seizoen op de weg. Milan Menten completeerde het podium met een derde plaats in Vallée de Joux.

Ronde van Romandië | Vernon wint sprint van uitgedund peloton, Nys knap tweede

Vier renners knepen er vroeg in de etappe van Crissier naar Vallée de Joux tussenuit. Julien Bernard, Dario Lillo, Tobais Bayer en Michael Schär vormden de vlucht van de dag, maar wisten eigenlijk al vrij snel dat de sprintersploegen een van de weinige kansen op een massasprint niet zomaar wilden laten schieten.
Onderweg namen we afscheid van een aantal grote renners. Zo moest een favoriet voor het algemene klassement, Simon Yates, noodgedwongen afstappen en ook Alexey Lutsenko, Rui Costa en Mark Cavendish gaven er op deze dinsdag de brui aan.
Op 75 kilometer van de meet werden de overgebleven vluchters in de kraag gevat en het was vooral INEOS Grenadiers die zijn verantwoordelijkheid nam in dienst van hun sprinter Ethan Hayter. Ook Lotto Dstny, Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma waren veelvuldig op kop van het peloton te zien.

Achtervolgers weg kwijt

In de finale deed zich nog een meer dan opmerkelijk moment voor. Na de gewonnen tussensprint van Tobias Foss, leken de achtervolgers - die inmiddels op een grote achterstand reden van het peloton - letterlijk en figuurlijk de weg kwijt te zijn. Na een korte onderbreking konden zij gelukkig hun weg weer vervolgen.
picture

Ronde van Romandië | Tweede groep rijdt verkeerd en weet niet welke kant het op moet

Nys heel dichtbij

In de massasprint was het de 22-jarige Ethan Vernon die het best gepositioneerd leek te zitten. De Brit werd perfect afgezet door zijn ploeggenoten en ging als eerste de spurt aan. Vernon bleek vandaag niet alleen de beste ploeg, maar ook de beste benen te hebben, want niemand kwam meer in de buurt van het jonge sprintkanon.
Achter Vernon was het Thibau Nys die uit frustratie op zijn stuur sloeg na deze gemiste kans. De talentvolle Belg van Trek-Segafredo, die dit jaar nog maar aan zijn eerste seizoen op de weg bezig is, eindigde desondanks knap als tweede. Nys was in de proloog ook al de best geklasseerde Belg met een 39ste plaats. Zijn landgenoot Milan Menten werd derde.

Waar kijk je?

De Ronde van Romandië is van dinsdag 25 tot en met zondag 30 april live te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van het prachtige opwarmertje voor de Giro d'Italia.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie