Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Turkije | Tobias Lund Andresen zorgt voor tweede ritzege dsm-firmenich PostNL – Van Poppel wordt tweede

Dave Kornuyt

Geupdate 24/04/2024 om 16:37 GMT+2

Tobias Lund Andresen won de vierde etappe in de Ronde van Turkijke. De Deen zorgde daarmee voor de tweede ritzege in Turkije voor zijn ploeg dsm-firmenich PostNL. Danny van Poppel kwam net iets te kort en eindigde als tweede.

Ronde van Turkije | Tobias Lund Andresen zorgt voor tweede ritzege dsm-firmenich PostNL

De vierde etappe van de Ronde van Turkije bracht het peloton van Marmaris naar Bodrum langs de Turkse kust. Op het oog leek het een geschikte dag voor een ontsnapping, vooral door een stijle klim met de top op 40km van de finish.
Daarom zagen we ook al snel een groepje vertrekken met daarbij Owen Geleijn van Tour de Tietema-Unibet en nog vijf andere renners. De meest noemenswaardige was Manuele Tarozzi die in de laatste kilometers nog probeerde te ontsnappen, maar slechts een paar honderd meter voor de streep alsnog in de kraag werd gevat.

ANDRESEN

Er waren namelijk een paar sprinters die de zware klim hadden overleefd. Fabio Jakobsen en Mark Cavendish zaten veilig in de bus, maar Danny van Poppel, Henri Uhlig en Tobias Lund Andresen zaten nog in het peloton.
De ploegen van die mannen reden het gat uiteindelijk dicht en veroorzaakte een massasprint. Uhlig kwam net iets te vroeg op kop en daardoor kon Andresen op het perfecte moment overnemen. De Deen sprintte naar de overwinning met Danny van Poppel in zijn wiel.
Voor Danny van Poppel was het de tweede dag op rij dat hij net niet won. De Nederlander van Bora-Hansgrohe leek dinsdagmiddag te winnen, maar werd gediskwalificeerd. Woensdag eindigde hij dus nipt als tweede.
picture

Ronde van Turkije | Van Poppel wint etappe 3

DAGUITSLAG

1 Tobias Lund Andresen
2 Danny van Poppel
3 Henri Uhlig
4 Sebastian Nielsen
5 Matyáš Kopecký

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie