Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro del Veneto | Dorian Godon voegt na Brabantse Pijl weer mooie eendagskoers toe aan palmares

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/10/2023 om 16:59 GMT+2

Dorian Godon heeft zich in de Giro del Veneto van zijn beste kant laten zien. De Fransman van AG2R sprintte op de oplopende finishstrook naar de winst door Tobias Halland Johannessen en Florian Vermeersch voor te blijven. Het was voor Godon na de Brabantse Pijl zijn tweede gewonnen eendagskoers van het jaar.

Giro del Veneto | Dorian Godon voegt na Brabantse Pijl weer mooie eendagskoers toe aan palmares

Een mooie overwinning in het voorjaar en een mooie overwinning in het najaar, zo valt het seizoen van Godon nu samen te vatten. Godon en AG2R zijn geen veelwinnaars, maar de Giro del Veneto is voorwaar geen verkeerde koers om te winnen.
Ook niet verkeerd: de sprint vond plaats in Vicenza, de thuishaven van fietsenmerk Campagnolo, en dus was iedereen blij met deze zege. Godon troefde het sterke UAE-blok af, dat dit keer werd aangevoerd door Marc Hirschi. De Zwitser kwam pas als vijfde binnen.
Johannessen en Vermeersch probeerden in de slotfase nog uit de greep van het peloton te blijven. Wellicht kostte dit hen in de ultieme finale, na 170 kilometer koers op een circuit inclusief de Monte Berico, net dat beetje extra om het kwartje de goede kant op te laten vallen.
picture

Brabantse Pijl | Godon verslaat Healy en boekt grootste overwinning uit carrière

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Voor de koers ben je bij Eurosport en discovery+ altijd aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie