Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Felix Gall soleert naar dubbelslag - Evenepoel toont veerkracht

Yannick Wezenbeek

Geupdate 14/06/2023 om 16:51 GMT+2

Felix Gall heeft de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Oostenrijker kwam solo over de streep. Zijn voorsprong op de groep favorieten was groot genoeg om ook de leiderstrui over te nemen van Mattias Skjelmose. Remco Evenepoel liet ook zien sterker te zijn dan een dag eerder.

Ronde van Zwitserland | Felix Gall soleert naar dubbelslag - Evenepoel toont veerkracht

In de vroege vlucht woensdag zat één Nederlander in de vorm van Pascal Eenkhoorn. De Nederlands kampioen kreeg met zijn medevluchters nooit meer dan 2,5 minuut voorsprong waardoor al snel duidelijk was dat de vlucht gedoemd was te mislukken.
Die zekerheid kwam er toen in het peloton Felix Gall zijn benen niet stil kon houden. Hij viel aan op 20 kilometer van de streep en haalde de vroege vlucht in. Jhonatan Narvaez kon de Oostenrijkse renner nog even volgen maar al snel was Gall solo weg.

Evenepoel tweede

Achterin konden de andere favorieten ook niet lang meer wachten. Het was Romain Bardet die de aanval koos en zo Remco Evenepoel al snel liet lossen. Ook Wilco Kelderman en Pello Bilbao probeerde te ontsnappen.
Een echte bedreiging waren zij niet meer voor Felix Gall die een minuut voorsprong had. Evenepoel wist knap terug te keren en had nog wat kracht in de benen. Want na de finish van de Oostenrijkse renner won de Belg het sprintje van de groep daarachter. Geletruidrager Mattias Skjelmose werd derde.
De renner van Trek-Segrafredo kwam op 1:03 binnen van Gall en daardoor neemt de Oostenrijker van AG2R de gele trui over met een voorsprong van twee seconden op Skjelmose.

WAAR KIJK JE?

De Ronde van Zwitserland is vanaf zondag acht dagen lang live te zien op Eurosport en reclame vrij te streamen op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie