Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Route d'Occitanie | Jason Tesson is dit keer Elia Viviani te snel af, Van den Berg blijft leider

Sander Grasman

Geupdate 16/06/2023 om 16:30 GMT+2

Elia Viviani leek door zijn ploeggenoten van Ineos-Grenadiers in een zetel naar de streep te worden gebracht, maar weer ging het mis voor de rapper Italiaan. Na Marijn van den Berg gisteren, was dit was de Fransman Jason Tesson hem te snel af. De Nederlander blijft wel klassementsleider.

Route d'Occitanie | Jason Tesson is dit keer Elia Viviani te snel af, Van den Berg blijft leider

Dat deze 182 kilometer lange tweede etappe van de Route d'Occitanie in een sprint zou uitdraaien was eigenlijk de hele dag duidelijk. De vroege vlucht werd al op 55 kilometer van de meet gegrepen, terwijl daarna de solisten Larry Valvasori en Jean-Louis Le Ny niet meer dan vogels voor de kat waren.
Hoewel ze het achtervolgingswerk aan Groupama-FdJ en EF Education First had gelaten, greep Ineos-Grenadiers in de slotfase de teugels stevig vast. In het wiel van tempobeul Filippo Ganna leek diens landgenoot Elia Viviani zich vandaag niet te laten verrassen, maar niets was minder waar. Jason Tesson was in finishplaats Graulhet afgetekend de snelste.
Achter de Fransman kwamen Corbin Strong en Viviani als tweede en derde over de streep. Van den Berg speelde geen rol van betekenis in de sprint, maar blijft wel klassementsleider.

WAAR KIJK JE?

De Route d'Occitanie is elke dag live en reclamevrij te zien via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie