Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Route d'Occitanie | Michael Woods wint na een jaar in de wedstrijd waar hij het laatst won

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 17/06/2023 om 16:00 GMT+2

Michael Woods won de koninginnenrit in de Route d’Occitanie en lijkt net als vorig jaar op weg naar de eindzege in de Franse rittenkoers. Op de beklimming naar Cap Nestes versloeg de Canadees van Israel-Premier Tech zijn medekoploper Cristian Rodríguez van Team Arkéa-Samsic. De nummer drie van het WK van 2018 gaat in juli ook naar de Tour de France.

Route d'Occitanie | Michael Woods wint na een jaar in de wedstrijd waar hij het laatst won

Voorafgaand aan de koninginnenrit in de Route d’Occitanie was Woods de te kloppen man. Vorig jaar had hij in de rittenkoers door Zuid-Frankrijk ook de belangrijkste etappe gewonnen, destijds met een lange solo.
Dat probeerde de Canadees op de slotklim naar Nistos – Cap Nestes opnieuw. Enkel was het deze keer Christian Rodríguez die zijn wagonnetje verrassend lang aanhaakte. De Spanjaard van Arkéa-Samsic werkte op de zenuwen van Woods, omdat hij niet echt bereid was mee te werken.
In de achtervolging reed Rubén Guerreiro van Movistar Team. De Portugees zag door het gebrek aan bereidheid samen te werken bij het kopduo zijn achterstand slinken, al maakte een langsrijdende motard met een fotograaf achterop daar nog bijna een einde aan.
In de slotfase kwam een iets grotere groep met daarbij ook nog het Cofidis-duo Jesús Herrada en Victor Lafay opzetten, maar het werd vooraan toch een sprint-à-deux voor de winst. Woods liet zien dat zijn benen de meest explosieve waren.

Waar kijk je?

De strijd om La Maillot Jaune gaat op 1 juli van start in het Baskenland. Mis geen enkele seconde van de strijd tussen wereldtoppers Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, maar ook mannen als Mathieu van der Poel en Wout van Aert! De hele Tour is live te volgen via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie