Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Strade Bianche | Geniet exclusief op Eurosport en discovery+ van extra zware koers over witte wegen

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 29/02/2024 om 19:14 GMT+1

Het is voorjaar! De komende weken staat de ene na de andere prachtige koers op het programma en zaterdag 2 maart is het met Strade Bianche tijd voor een pareltje. Vormen de witte wegen het zesde monument? Tadej Pogacar geldt als grote favoriet bij de mannen, Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan de strijd aan bij de vrouwen. Kijk Strade Bianche live en exclusief op Eurosport en discoery+.

Strade Bianche | Demi Vollering schrikt zich kapot van losgeslagen paard in de koers

Strade Bianche wordt zaterdag volwassen met het verrijden van de achttiende editie. Het zegt alles over deze koers dat er al enkele jaren flinke discussie wordt gevoerd: zijn de vele hoogtemeters over de witte grindwegen reden genoeg om deze koers de status van monument toe te dichten? Het kan nooit lang meer duren voordat het moment officieel daar is.
Officieus voelt het allang zo. Al is het maar omdat we enkele geweldige finishes hebben gezien. Wat te denken van de splijtende demarrage van Mathieu van der Poel onderweg naar de finish in Siena? Vorig jaar nog was het op Piazza del Campo genieten van een millimetersprint tussen de ploeggenoten Vollering en Kopecky, want er waren bij SD Worx vooraf geen afspraken gemaakt.
picture

Strade Bianche | Bekijk de sprint tussen Vollering en Kopecky uit alle hoeken

Strade Bianche zwaarder dan ooit?

Editie 2024 van Strade Bianche belooft zwaarder dan ooit te worden. Is het niet omdat het parcours er nat bij ligt vanwege de regenval, wat zeer lastige gravelstroken betekent, dan wel omdat de organisatie het parcours heeft verlengd.
Er is ruim 30 kilometer extra toegevoegd aan de tocht naar Siena, inclusief vier extra gravelstroken. Dit betekent dat de grens van 200 wordt doorbroken voor een totaal van 215 af te leggen kilometers. Voor de vrouwen is de afstand opgehoogd naar 137 kilometer.
picture

Waanzinnige van der Poel wint Strade Bianche

Parcours extra lang

Dit betekent voor de tv-kijker extra lang genieten van koers, gravel, witte wegen, hoogtemeters... kortom, een peloton dat afziet in het heerlijke landschap van Toscane. Al dit moois wordt in beeld gebracht op Eurosport en discovery+, waar je reclamevrije kunt streamen. De uitzending van de vrouwenkoers begint al om 12:00 uur en het commentaar wordt verzorgd door Tim de Vries en Iris Slappendel.
Na de vrouwen doen de mannen het nog eens dunnetjes over. Naar verwachting wordt er rond 14:00 uur geschakeld van de vrouwen naar de mannen, waarna we opnieuw kunnen genieten van koers op witte wegen. Dan praten Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon in hun microfoon om het commentaar te verzorgen.
picture

Strade Bianche | Tom Pidcock zegeviert na prachtige solotocht over de witte wegen

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie