Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Strade Bianche | “Vriend, ik word er bang van” – Mathieu van der Poel reageert op monstersolo Tadej Pogacar

Matthijs Klerkx

Geupdate 03/03/2024 om 20:52 GMT+1

De 81 kilometer lange solo van Tadej Pogacar om een tweede keer Strade Bianche te winnen maakte niet alleen indruk op de normale sterveling. Ook andere buitenaardse renners als Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel konden de Sloveense streken in Toscane waarderen.

Strade Bianche | Tadej Pogacar van een andere planeet – Sloveen wint na solo van 81 kilometer

Muhammad Ali-gewijs voorspelde Tadej Pogacar waar het allemaal zou gebeuren. “Op de strook van Sante Marie”, verwees de Sloveen naar de strook genaamd Monte Sante Marie, de zwaarste van allemaal.
Door de parcourswijziging dit jaar lag deze onverharde weg niet op circa vijftig kilometer van het Piazza Del Campo in Siena, maar dertig kilometer verder. Geen probleem voor Pogi, die net als twee jaar geleden vanaf dit moment solo ging om niet meer teruggepakt te worden.
picture

Strade Bianche | Tadej Pogacar heeft er genoeg van - rijdt de rest los met nog 81 kilometer te gaan

Angstaanjagend

Op bijna drie minuten achterstand werd Toms Skujins tweede voor Maxim Van Gils, terwijl winnaar van vorig jaar Tom Pidcock vierde werd op bijna vier minuten. Dus kwam de hele wielerwereld superlatieven tekort.
Onder een Instagram-post van Pogacar, waarbij de Sloveen een foto postte waarop hij met zijn Colnago in de lucht stond, reageerde wereldkampioen Mathieu van der Poel: “Vriend, ik word er een beetje bang van”, was de tekst van de Nederlander.
Ook Remco Evenepoel reageerde bij Sporza. “Echt uniek, hij heeft het meeste lef van iedereen. Een speciale man. Om naar te kijken is het saaier, maar als je het kan waarom dan niet? De koers winnen is het voornaamste.”
De winnaar van vorig jaar had ook nog een woordje over voor zijn collega. “In de achtervolgende groep keek iedereen gewoon naar elkaar. We waren allemaal stil en het voelde alsof we in de gruppetto zaten”, reageerde Pidcock achteraf. “Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen om eerlijk te zijn. Echt gewoon zoiets van: ‘What the f*ck!?’”

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie