Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | "Trots op wat we neergezet hebben" - Rousse kijkt met tevredenheid terug

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/08/2022 om 13:59 GMT+2

Koersdirecteur Marion Rousse kijkt met enorme trots terug op de afgelopen week. De Française is blij met de show die door de rensters is neergezet in de eerste meerdaagse Ronde van Frankrijk van vrouwen in jaren. Rousse wil eerst genieten van het succes voordat ze gaat nadenken over eventuele veranderingen aan de koers, zoals de invoering van een tijdrit waar meerdere vrouwen over klaagden.

Tour de France Femmes | "Trots op wat we neergezet hebben" - Rousse kijkt met tevredenheid terug

Na het eind van de laatste etappe, waarin Annemiek van Vleuten haar gele trui veilig stelde door haar tweede etappezege op rij te pakken, werd Rousse gevraagd over hoe ze het heeft ervaren. "Het einde van de eerste meerdaagse editie zit erop. Ik heb een aantal tranen moeten laten toen ik de rensters binnen zag komen op de Super Planches des Belles Filles.
"We hebben een fantastische week gehad en we kunnen eigenlijk nog niet helemaal beseffen wat we met zijn allen gedaan hebben. Ik was zojuist even achter de schermen met Marianne Vos en Van Vleuten en ze zijn allemaal tevreden hoe het de afgelopen week is gegaan."
Rousse wordt ook gevraagd wat ze bij de volgende editie zou veranderen aan het profiel van de koers. "Ik wil eerst genieten van het succes. Het was een geweldige show elke dag dus ik wil nog niet over veranderingen nadenken. Iedereen behandelde deze koers als de Tour de France en daar ben ik het meest trots op."
picture

Tour de France Femmes | Van Vleuten wint de Tour op de Super Planche ondanks vier (!) fietswissels

Tijdrit

Het ontbreken van een tijdrit in deze eerste Tour de France Femmes was voor veel renster een klein smetje. "We proberen het parcours zo attractief mogelijk te maken voor het publiek en de kijkers thuis”, aldus koersdirectrice Marion Rousse. Een tijdrit valt vaak iets minder in de smaak en daarom hebben we bij deze eerste editie gezegd: liever niet."
Wat niet is, kan trouwens nog komen. Het is voor de komende jaren zeker niet uitgesloten om alsnog een tijdrit te verrijden, want we weten allemaal hoe belangrijk deze discipline kan zijn voor het algemeen klassement”, vervolgt Rousse.
Volgens Ellen van Dijk, niet geheel toevallig wereldkampioene tijdrijden, gaat het niet puur om kijkcijfers. “Het gaat er ook om dat we een ronde rijden die alle aspecten van het wielrennen belichaamt. Daarom hoort een tijdrit erbij”, aldus de Nederlandse.
Al met al lijkt het erop dat als de koers de komende jaren groter wordt een tijdrit niet lang meer op zich kan laten wachten.
picture

Tour de France Femmes | Wiebes oppermachtig in massasprint na chaotische etappe

WAAR KIJK JE?

La Vuelta begint op vrijdag 19 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. Na drie ritten in Nederland vertrekt de Vuelta-karavaan richting Spanje. Met discovery+ mis je geen moment van de laatste grote ronde van het jaar!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie