Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Mohoric blikt terug op emotionele ronde - "Deze ploeg is heel close geworden"

Menno Waebeke

Geupdate 25/07/2023 om 16:34 GMT+2

Matej Mohoric won deze Tour de France een prachtige etappe in Poligny, maar wordt na afloop ook herinnerd om zijn prachtige interviews. Na afloop van de slotetappe in Parijs vertelt de Sloveen over een Tour, die voor zijn ploeg Bahrain-Victorious - na het overlijden van Gino Mäder - veel emoties met zich meebracht. "Nu zijn er camera's, maar niemand ziet ons thuis trainen in de regen."

Tour de France | Mohoric blikt terug op emotionele ronde - "Deze ploeg is heel close geworden"

Bahrain Victorious is een van de meest succesvolle teams uit deze Tour. Met drie overwinningen en een zesde plaats in het algemene klassement kan de ploegleiding niet anders dan tevreden zijn. Voor de renners kwam zondag een emotionele rollercoaster ten einde in Parijs.
"Het begon allemaal met de zege van Pello Bilbao", vertelt Mohoric op de Champs-Élysées. "Pello en Gino waren heel erg close. Gino heeft zelfs zijn hond (Pello) naar hem vernoemd. De gebeurtenis heeft ons echt samengebracht als team, we waren vastberadener dan ooit om te laten zien waarom we een heel jaar zo hard werken. Waarom we ons leven opgeven om te kunnen strijden in de grootste koers van het jaar."
picture

Tour de France | Bilbao wint etappe 10 in Issoire

Winnen voor Gino

"Toen ook Wout Poels nog die bergetappe won, waren we echt blij en trots." Mohoric won in de negentiende etappe bovendien ook zelf nog een etappe door Kasper Asgreen op de lijn met enkele millimeters te kloppen. "Ik had het ook mooi gevonden als Kasper had gewonnen, want hij was heel sterk."
"Ik heb echt geprobeerd om te winnen voor mezelf, voor Gino en voor de sport. Wat ik toen voelde kwam recht uit mijn hart en dat voelen de meeste renners elke dag op de fiets. In de Tour zijn er overal camera's en kun je alles zien, maar als wij thuis in de regen trainen of wanneer we lang zonder onze familie zijn, dan is wielrennen niet de makkelijkste baan."
picture

Tour de France | Mohoric verslaat Asgreen op de streep na zinderende etappe

Praten over het leven

Volgens Mohoric heeft de afgelopen Tour het team nog dichter bij elkaar gebracht. "Het heeft ons zeker geholpen om alles te verwerken. We zijn nog closer geworden nu. We besteden zoveel tijd met elkaar op de weg, ik zie mijn teamgenoten denk ik vaker dan mijn eigen broers en zussen."
"We zijn heel hecht en we helpen elkaar door deze moeilijke periodes heen. We praten veel over het leven. Waarom we doen wat we doen, waarom we zo hard werken en waarom we zoveel opofferen. Op de cruciale momenten zijn dat zaken die je helpen om je net iets extra's te geven."
picture

Tour de France | Eerste Nederlandse zege een feit - Poels verslaat Van Aert op flanken Mont Blanc

Waar kijk je?

De Tour de France Femmes is van start! Acht dagen nemen de beste vrouwen het tegen elkaar op in hun Ronde van Frankrijk. Mis niks van het duel tussen Demi Vollering en Annemiek van Vleuten via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie