Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | "Kijk met grote glimlach naar etappes die over mijn trainingswegen gaan" - Pogacar

Tobias Kappelle

Geupdate 27/10/2023 om 01:47 GMT+2

Tadej Pogacar heeft net als zijn concurrenten gereageerd op de presentatie van het parcours van de Tour de France 2024. De Sloveen is enthousiast, maar weet ook meteen waar de gevaren schuilen. Zowel aan het begin als het einde moeten de renners ontzettend scherp zijn. Wel is de tweevoudig winnaar blij dat een flink deel van de route over zijn trainingswegen gaat.

Tour de France 2024 | Route en Parcours - Openingsweekend in Noord-Italië, Galibier in vierde etappe

Pogacar is vooral enthousiast over het openingsweekend, zo liet hij weten aan de Franse krant L'Equipe: "Het is een heel mooi parcours en ik vind de eerste week heel leuk. Die is een tandje zwaarder dan de afgelopen jaren. Je moet direct met een hele goede vorm aan het begin staan."
Verder ziet de Sloveen een erg gevarieerd parcours: "Er zijn hoogteverschillen, er zijn aankomsten voor de sprinters en de twee tijdritten zijn heel opwindend. De bergetappes zijn normaal. Daar is niets anders aan, maar ze zien er goed uit. Vooral in de laatste drie dagen zal de ronde beslist worden."

Late beslissing

Pogacar denkt dat de Tour dit jaar pas zeer laat beslist wordt: "Het is geen klassiek einde van de Tour de France waar je misschien maar één moeilijke etappe hebt in de laatste drie dagen. Dit keer zijn de laatste drie ritten extreem zwaar zo zonder de Champs-Elysées voor de sprinters."
"De afsluitende tijdrit tussen Monaco en Nice is enorm interessant. Ik kijk er heel erg naar uit, maar je zal met hele goede benen aan moeten komen bij de laatste etappe om te kunnen winnen", aldus de klimmer.
Dan is er ook nog een extra cadeautje voor Pogacar, die een aantal etappe's dichtbij huis mag rijden: "De Tour de France rijden op de wegen waar ik het grootste deel van het jaar aan het trainen ben, wordt heel speciaal. Alleen het zien van de profielen tovert al een glimlach op mij gezicht. Het belooft heel veel moois."

Waar kijk je?

Ook in 2024 is de Tour de France weer live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconde van de koers!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie